5. elokuuta 2011

Muffinssitunika ja sammarit

Joskus tuntuu, että Ellalle ei ihan vielä kehtaa ommella vaatteita. Vauvojen vaatteet on toki suloisia tehdä, mutta vaivaansa nähden menevät kovin vähän aikaa, ja toisaalta kaupat notkuvat ihania vauvannuttuja...

"Mitkäs nää onkaan?"

 
Kuitenkin jotain omatekemää on voitava joskus vetää päälle, tiedättekö tunteen? Niinpä Ellalle syntyi muffinssitunika ja siihen sointuvat sammarit. Ihanan pienistä kangasmääristä kyllä syntyy nämä pienet vaatekappaleet!

.."Kovin ne on kiehtovat, hienot..."


"Ja mä oon äidin sokeripala!"

 
Hitusen reilut tuli vielä, varsinkin housuista. Kokoa 68. Kuvissa ei nyt sammareita jalassa, pientä mallia en viitsinyt enempiä rääkätä lämpimällä ilmalla :)


Hempsukat värit


Huomasin juuri, että kaipaisin aivan perustunikan kaavaa pienessä koossa? Tietääkö kukaan hyväksihavaittua, helppoa, arkivaatetukseen sopivaa kaavaa jo koossa 68-74-80? Usein nuo "arkitunikat" alkavat vasta tuolla koon 86/92 tietämillä? Kiitos mahdollisista vinkeistä etukäteen! :)

14 kommenttia:

  1. Kivan värinen setti ja tosi söpö tuo aiemman postauksen paita :) Itse olen tunikan kaavat muokannut ihan perus t-paidan kaavasta, mutta vaatii tietysti sen vaivan muuttaa kaavaa :)

    VastaaPoista
  2. Kaunis tunika, ja mallineiti myös :) Mua taas harmittaa hirveesti, että ompeluinspis alkoi vasta tytön ollessa parivuotias. Olisin niiiin kovasti halunnut niitä pikkuvaatteita tehdä ;) Nytkään ei juuri muuta kuin omatekemää käytetä.

    Tuohon tunikakaavaan en osaa muuta sanoa kuin että sehän on tosi helppo tehdä esim. puserokaavasta helmaa leventämällä ja pidentämällä :)

    VastaaPoista
  3. Ihania pieni vaatetuksia! Ja on muutes söpö pieni tyttönenkin! :)

    Itsekin olin aluksi vahvasti sitä mieltä että pikkuruiset ompelukset saavat jäädä minun osalta. Ompelin kuitenkin muutaman bodyn, ja nyt niitä on tulossa ompelupöydällä 74cm koossa jo 7! :D Kiva että on jotain itsetehtyä ja kauniista kankaista ommeltua!

    VastaaPoista
  4. Tosi suloinen tuo teidän typykkä! Meidän Erinillä menee kädet koko ajan suuhun ja huitoo niillä sitten meitä naamaan..ihanata.
    Tosi kauniit vaatteet teit :).¨Terkkuja!

    VastaaPoista
  5. Voi kun ihania ja söpönen neiti :)

    VastaaPoista
  6. Suloinen setti herkkuväreissä! :) Sama vika täällä, vauvanvaatteita ei ole paljon tullut ommeltua, isommat sisarukset saavat yleensä äidin ompelukset. Ehkä nyt 80-senttisiä tulis jo tehtyä kuopuksellekin.

    VastaaPoista
  7. Kiitos kaikille!

    On se varmaan pyrittävä luomaan siis se tunikan kaava paitakaavasta, tarkoittaen tietenkin sitä, että aluksi on löydettävä suht ok paitakaava pienessä koossa :) Joutuupa kenties ompeluhommiin! :)

    Ti-ti-uu, odotan innolla, et löydän itseni ompelemasta bodeja. Pelkään jotenkin kuollakseni neppareita. Tuntuu, että ne on viimeinen tapa pilata jo lähes valmis tuotos :D Ehkä pitäisi vaan kerran kokeilla, josko se onnistuisikin!

    Ainiin, olisi myös suht ihanaa löytää pienille leggareillekin kaava, mutta sen nyt pystyy luomaan vähän kokeilemallakin. Valmiskaava vaan helpottaisi sitä, jos ompelee lahjaksikin, niin arvio koosta ei ole vain oman vauvan varassa :)

    VastaaPoista
  8. Juu täälläkin muokkaillaan tunikoiden kaavoja paitakaavan pohjalta, siinä kappaleita leikatessa. =)

    Ihania vaatteita! Ja totta se on, joskus on kiva tehdä itsekin, vaikka kuinka tietää että jäävät pian pieniksi.

    VastaaPoista
  9. Kivat housut ja muutenkin todella kivan näköisiä ompeluksia, tilkuista tehdyt etenkin :)

    VastaaPoista
  10. Ihania!!! Suosittelen, et teet itse kaava. Nappaa joku perupaidan kaava, jossa on neppairt olalla ja pidennät ja levennät helmaa. Ja tuohon nepparikammoon; hanki neppari pihdit. Niillä neppareiden laittaminen on helppoa, esim. mulla on puolentoistavuoden aikana mennyt kolme nepparia pieleen niillä pihdeillä (joista yksi oli täysin oma moka).

    VastaaPoista
  11. Norppastiina, kai se on niiden neppareiden maailmaan tässä vielä tutustuttava, on niitä kyllä niin suloisia olemassakin :) Kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
  12. Suloinen setti on tämäkin :)

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista ja tervetuloa uudelleen!