13. toukokuuta 2011

Kivikuppeja

Lasten mielikuvitus on ihana asia. Leikit syntyy mitä pienimmistä asioista ja välineistä. Joku varmaan vilkaisi tällä viikolla Tila-ohjelmaa? Lasten "suunnittelemia" kalusteita ja ties mitä, aikuisten toteuttamina! Olivat aivan mahtavia.

Meidän 2-vuotias on todella kiinnostunut kaikesta ulkona löytyvästä, joskus liiankin kanssa. Kotiin kannetaan kepit, sammaleet, kivet, jäkälät. Ja ennen kaikkea nuo KIVET. Ne on tämän kevään juttu: niitä tungetaan taskuihin, kuorma-auton lavalle kuormaksi, kipataan roska-autoleikeissä ja ties mitä.

Sisälle ei saa tuoda kiviä-sääntö kumottiin tänään ja vietettiin taas pitkä tovi äiti-poika hetkeä. Kiitos siis pikkusiskolle, joka veti unta putkeen yli 4 tuntia.

Tässä askarteluhetken antia...

Annetaan liiman kuivua välillä ja juodaan kahvit, jookosta?Ja illalla, hitusen hämärtäessä, nautittiin tuotoksista ja ihmeteltiin, kuinka hemskutin taitavia oltiinkaan!


Ps. Sain jo ihan oikeita kaavoja piirrettyä ja kankaita leikattua, ehkä vielä joskus ompelenkin ne...

7 kommenttia:

 1. Voi miten kivoja tuikkukippoja :)
  Pitäis itsekkin koittaa enemmän ehtiä nyperteleen tuon pienen kanssa.

  VastaaPoista
 2. Kivan näköisiä! Pakko kuitenkin mainita, että pilttipurkeissa ei kannata tuikkuja polttaa, sillä ne ylikuumentuvat helposti ja tällöin purkki saattaa räjähtää.

  VastaaPoista
 3. Biologin oppeihin vaan kuule ;D terveisin: arvaat varmaan kuka

  VastaaPoista
 4. Inkeliina, näin olen kuullut, pitää olla tarkkana. Tuossa juuri eilen pohdiskelin, että menevät myös yrttipurkkeina mainiosti, jos ei uskalla tuikkua sisälle sytyttää. Äitienpäivä meni jo, mutta saahan mummeja muistaa vaikka muutoinkin :) Eikä maksa paljon!

  Hah, vai biologin oppeihin ;) En uskalla edes kuvitella, mitä oppeja sieltä satelee! :D

  VastaaPoista
 5. Musta tää blogi on niin hauska, ku aivan niinku meijän omasta elosta täällä tahollamme.. usko tai älä, meidän esikot on ihan samannäköisiä valkotukkia ja melkeenpä saman ikäsiäkin. nämä nro kakkoset ovat iältään vielä lähempänä toisiaan, joten just sama meno - kaavoja ja kankaita leikellään päikkäriaikaan,jospa joskus ehtis ommellakki!? :)

  VastaaPoista
 6. Onpas nättejä :)

  Meil on kans 2v nyt ihan innostunut askrtelusta :d, kokoajan pitös olla tekemäs jotain.
  Toinen suuri innostuksen kohde täl hetkel on duplo leegot, saattaa pitkän tovin istua rakentamassa.

  VastaaPoista
 7. Hansu, heti kurkkimaan onko sulla blogia ;) Olisin voinut kurkistaa yhdennäköisyyden. Nyt on bloggaukset toisinaan tällaisia arkielämälähtöisiä, kun tuotoksia ei enää synny niin tivakkaan tahtiin, vauva kun ei ole niin nukkuvaa sorttia kun tilattiin ;) Voi että, onko siis vielä samalla tavalla, että isompi sielläkin on poika ja pienempi tyttö? Onnea sinne pienestä myös :)! Ja esikolle myös tsemppiä uuteen rooliin, sitä toisinaan tarvitaan, ainakin täällä ;)!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista ja tervetuloa uudelleen!