20. toukokuuta 2012

Ellan huone ja päiväpeitto


Ompeluinspiraatio tahtoo kadota näillä keleillä. Aivoja ei jaksa vaivata, kun voi nauttia auringostakin.
Ellan päiväpeittona on kuitenkin toiminut kangasvarastoista revitty pieni fleecenpalanen, joka ei aina ollut helpoin pedattava, saati sitten esteettisesti kauhean näyttävä.


Pilkoin sitten pieniä puuvillatilkkuja joutessani aina silloin tällöin kasaksi. Ilman sen kummemmin analysoimatta, että sopivatko värit edes keskenään yhteen tai mitä niillä tekisin. Paloista vaan ei tuntunut aina saavan mitään järkevää. Torkkupeitto oli mielessäni, tosin eri sävyillä molempien lasten huoneeseen.

Yksi ilta sitten vaan ladoin palat pöydälle ja totesin, että nyt ne saavat kyytiä.
Näin syntyi Ellan huoneen päiväpeitto, ja onpa ainakin todella värikäs!
(Silmät kiinni rauhaa ja seesteistä rakastavat, loputkin kuvista väriterapiaa...)Mutta Ellan huone onkin vauva-ajoista muuttunut aina pikkuhiljaa meidän perheen väriläiskäksi.
Alunperin vaaleanpunainen-valkoinen linja tuntuu nyt jotenkin "vaisulta" Ellan luonteeseen yhteensovitettuna, vaikka sitä pitkälti aluksi kannatinkin.Ja kun Ella sitten "peri" Leevin kokkausjutut huoneeseensa, oli pakko lisätä väriskaalaan vielä vaalensininen,
ja punainen. Ja kaikki loputkin väripaljetin sävyt.Ja mitäs meiltä kohta enää tästä huoneesta uupuukaan?
Kyllä! Huone itse!
Tarvittavat jutut alkaa olla kasassa pikkuneidin leikkeihin, kun saataisiin kaikki vaan sitten loksahtamaan paikoilleen syksyllä, kun neidin huone valmistuu.
Herkullisia kankaita, ja kaikki värit voi todellakin sopia yhteen!
(Huom. miun mielestä, ymmärrän hienosti että moni on jo saanut migreenin.)Oli miunkin pakko kantata reunukset valkoisella. Jos palaatte kuvissa taaksepäin, niin vaan sen takia, että "valkoinen reunustaa patjaa" ja alla olevat petivaatteet ei näy alta :) Eli koko on riittävä.
Ja hei, koko on varmasti aivan liian pieni jatkettavaan sitten aikanaan. Eli kannattaa varmaan jo aloittaa se tilkkujen leikkaaminen...

9 kommenttia:

 1. ihania värejä ja ihana huone :)

  VastaaPoista
 2. Mitkäs ne kevääseen passaa paremmin kuin ihanat värit! <3

  VastaaPoista
 3. Ihana torkkupeitto ja suloisia kuvia pikku prinsessan huoneesta! Laitoin blogiini sulle jotain...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta hyvän mielen tunnuksesta! Ilostutti kovin päivääni :)

   Poista
 4. Tosi ihanan pirteä ja raikas tilkkupeitto! Mun mielestä tilkkupeitot on ihan parhaimmillaan niin että joukossa on nimenomaan yllätyksellistäkin väriä, se sopii jotekin tilkkupeittojen henkeen!
  Itsekin pitäisi seuraavana projektina tehdä (tulevan) vauvan sänkyyn tilkkupeitto, mutta voi miten tilkkuprojektien aloittaminen tuntuukin aina niin isolle hommalle... vaikka pikkuinen peitto onkin kyseessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilkkutöissä on tosiaan iso homma, varsinkin mitä huolellisemmin ne tekee :) Miulla on paha tapa oikaista, ja mennä sieltä missä aita on matalin ;) Mutta pääasia että lopputulos on ok, eikö niin ;)

   Poista

Kiitos kommenteista ja tervetuloa uudelleen!