20. heinäkuuta 2013


Kuvat ovat syystä tarkkaan rajattuja.
Osia valmiin illuusiosta.
Oikeasti pihamaamme on vielä täynnä lautakasoja,
kattotiilipinoja,
lasten hiekkaleluja, lumikolia, lapioita ja kaikkea, jolle ei ole varastoa
nuukahtaneita, siirrettyjä kasveja
uutta nurmea, joka vaatii paikkailua sieltä täältä.


Mutta huomasin kuitenkin huiman eron tänään, ikäänkuin vähän yllättäen
kevään kuviin.
Tuntui pitkään, että ympärillä ei ole vihreää ja mitään ei tapahdu.
Mutta kuin varkain talo on saanut maalinsa, ihailkaahan kuvista.
Ja istutuksia ilmaantunut niin lahjoituksina, varastettuna (vain tuttavilta) , ja ostettuna.


Osa kasvaa villisti siellä, mihin sipuli/juurakkopussi on sattunut kädestä kaatumaan.
Osa kasvaa ehkä puolittain valmiiksi rajatuilla alueilla.


Kukkiakin on nähty, niin itselaitetuissa, kuin siirretyissä.
Kiviä ollaan viljelty melkoisesti, ne tuntuvat meidän maastossa pärjäävän parhaiten.
Sokkelin vierusten täyttö luonnonkivillä jatkuu huomisella.
Tulee kivannäköistä.


Pitäisi ja pitäisi vaan sietää ajatusta, että kasvit kärsii hitusen siirrettyään, eli eivät kuki vielä.
Puut on lähinnä keppejä lehdillä.
Satoa ei mistään saa pitkään aikaan.
Piha on vielä alkutekijöissä.
Oi, miksi olen niin huono kestämään keskeneräisyyttä?

Ps. Mistä haluisitte lukea lissää? Siellä ruudun takana tuntuu toisinaan käyvän parimuutama kurkkimassa, mutta kukaan ei uskalla sanoa mihinkään juuta taikka jaata? :)
Voisin kenties postata jostain toivotustakin aiheesta, jos se herättäisi enemmin mielenkiintoa?

Nyt kuppi yökahveeta ja kauniita unia kaikille :)

10 kommenttia:

 1. Kieltämättä aika stalkkausta ainakin tämä minun blogivierailuni on ollut. Meilläkin taloa on maalattu tänä kesänä ja kaikkialla on keskeneräistä. Jollakin tasolla helpottavaa, että toistenkin arki on keskeneräisyyden sietämistä. Jatka samaan malliin :) Oikeastaan kaikki perusarjesta juhlaan tehdyt tekstisi ja kuvasi kiinnostavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aarrerasia :)

   Tosiaan, keskeneräisyyden sietämistä. Ja sit kun jonkun saa valmiiksi, tulee varmasti uusi projekti. Lähinnä en siedä tuota kaikkea rojua, mikä lojuu pihalla, kun ei ole varastoa, koitan opetella kärsivällisyyttä. Nyt saatiin vähän pinoon noita, niin hitusen tuska lievittyi ;) On teilläkin melkoinen kesä ollut, tsemppiä hommiin hurjasti!

   Poista
  2. Kiitos samoin! Meillä sentään on vajanrähjä tuossa pihassa jonne enimmät rojut viedä. Noh, pikkuhiljaa kaikki keskeneräisyydet tulevat valmiimmaksi. Nautitaan matkasta :)

   Poista
 2. Kun mullasta pääsee eroon, helpottaa se kummasti siivoustyötä sisällä :) kävin viikko sitten stalkkaamassa teidän nurmikon, että onko kitketty vai ei ;) Tänään pihaan ilmestyi taas uusia kasveja, joten kitkemistä olis meillä taas ohjelmassa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanopa muuta, vielä on muutama tuskaisa alue pihalla, joka tuo sisään likaisia lapsosia, mutta sen suhteen voiton puolella. Hmm, ruohoa ollaan tosiaan kitketty, rikkaruohoa siinä kasvaa vielä vaikka kuinka :) Tänään hain miekin malvaa uuteen, keskeneräiseen perennapenkkiin ja pari muunta tainta. Toistaiseksi vain muutama tuija ja pari omppupuuta ollaan ostettu tontille, perennoja sun muita oon koittanut harventaa muiden tonteilta ;) Ensi keväänä/kesänä sitten enempi hommia, väliaitoja, sipulit ajoissa maahan jne :)

   Poista
 3. Mä käyn täällä katselemassa kauniita kuvia eli niitä jatkossakin, kiitos. Jospa sitä sitten joskus saisi omaa kotiakin laitettua kun nyt kaikki vaan on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kai se lienee tärkeintä että viihtyy omassa kodissa :) Ja täytyy aina muistaa että kauniit kuvat eivät kerro koko totuutta, vaan voivat olla toisinaan juurikin erittäin tarkkoja rajauksia :D Mutta hyvä niin, kauniita asioita on kiva katsella, silloinkin kun oma huusholli on hiekkaisia jalanjälkiä täynnä ja rakennustarvikkeet lojuu pitkin pihamaita :D

   Poista
 4. Kaikki mitä jaat täällä on tervetullutta, miuhun uppoo kaikki ;) Ja ihanan illuusion olet saanut aikaiseksi, osaakohan sitä tulla oikeaan taloon ensikerralla, kun talo on vaihtanut väriä ja pihakin on laitettuna ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mie Nina luulen, että sie vielä talon tunnistat, muutos ei ihan niin suuri ole :D Kiva kuulla, on vaan niin ihmeen hiljaista ollut kommenttipuolella, kenties kaikki ovat kesätunnelmissa, ja lukaisevat vaan pikaiseen kuulumiset läpi :)

   Poista
 5. Teillä on kaunis koti, siis sieltä/sisustuksesta postauksia ja piha kiinnostaa kans. Eli jatka samaan malliin.:) t. yksi kurkkija:)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista ja tervetuloa uudelleen!