11. syyskuuta 2013

Markkina-ajatus
Viime viikonloppuna kävimme Lappeenrannassa markkinoilla, ja tuli ihanan syksyinen olo.
Keli oli mitä parhain markkinoille, ja ihmisiä oli liikenteessä vaikka kuinka!
Kotiin löytyi omppuja, perunoita, kaurahiutaleita, rieskajauhoja, markkinarinkeli ja kukkia.
Kahvit torilla tietenkin kuului asiaan.


Kaikkea ihanaa kyllä oli kaupan mielin määrin, 


....ja arvostan juuri lähiruokaa, luomua, tuoreutta, käsitöitä, itsekasvatettuja kukkia,
pienyrittäjyyttä jne....


Mutta myönnän myös sen faktan, että jos siirtyisimme ostamaan aivan kaikki lähi- ja luomuruokana,
sekä suosisimme paikallisuutta kaikessa mahdollisessa, olisi meidän perhe konkassa.
Sitten kun on töissä, on varaa enempi panostaa moneen juttuun. Jotkut asiat on vielä mahdollista helposti ja pienellä vaivalla siirtää kotikutoisiksi ja luomuksi. Haluan uskoa, että jokainen pieni teko auttaa.


Omalle pihalle on vasta juuri istutettu omenapuut ja kirsikkapuut, niistä ei satoa tule varmaan hetkeen. Marjapensaita pitäisi vielä muutama hankkia.
Haluaisin jossain vaiheessa kokeilla myös pienen pientä kasvimaata, mutta vasta kun olen varma, että jaksan kitkeä ja hoitaa mokomaa. Nyt on vielä muuta pihahommaa sen verran, että jätän väliin :)

Niin tai näin, arvostan teitä, jotka jaksatte miettiä ravintoarvoja, suosia luomua, paikallisuutta, ekologisuutta, viljellä, kasvattaa, leipoa, tuottaa. Arvostan yleistyviä lähiruokapiirejä, vaihtokauppoja, paluuta entiseen jossain määrin - kaikkea en ehkä kaipaa takaisin (haluan myös päästä helpolla jos mahdollista).


Ja arvostan niitä, jotka jaksaa vielä tässä Suomen maassa toimia maanviljelijöinä ja tuottaa meille suomalaista, verraten puhdasta ruokaa! :)


Ja eniten arvostan sitä, että meillä on mahdollisuus maassamme ylipäätään miettiä näitä asioita, olla niistä tietoisia ja jollain tapaa varaa valita. Ja maaperää, millä kasvattaa ja tuottaa. Nämäkään asiat eivät ole kaikille avoimia, mahdollisia tai saavutettavissa.

Nautitaan siis kukin tahollamme syksyn sadoista ja herkuista, oli ne sitten itse rakkaudella kasvatettuja taikka muiden yrittäjyyttä tukien ostettua, naapurin kanssa vaihdettua tai mitä vaan :)
Herkullista Syksyä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista ja tervetuloa uudelleen!