17. joulukuuta 2013

Joulun tunnelma?


Mie pistin ylläolevan tuntuiset kortit postiin tuttaville, niille joille muistin. Tulin töistä kotiin sinä päivänä kun ne piti lähettää, ja raapustin paniikissa kuoriin jotakin. Kortit ovat olleet pitkään tehtyä, mutta se osoitteiden kirjoitus ja postitus jäi nyt sitten taas viimetinkaan. Vaikka päätin ryhdistäytyä edellisistä vuosista.

(Nappasin teille aamulla huonon kuvan ikäänkuin todisteeksi siitä, että oon ihan totta rymynnyt
emännänkaapin takaisin keittiöön....)

Miulla on hävinnyt tuon kurjan ilman myötä joulufiilis. Jos joku on pöllinyt sen, palauttakoon välittömästi.
En kestä tätä samaa harmaata olotilaa, joka vallitsi pitkään syksyllä!
Joku vois myös palauttaa eidän pihamaan lumelle, ei ole kiva kun ruoho kasvaa keskellä joulun aikaa.
Toki ymmärrän, ettei kukaan jaksa lukea tätä valitusta, mutta tuo ilma nyt vaan vaikuttaa tän rouvatontun mieleen niin vahvasti, että sylettää!
Illalla pistän kaihtimet kiinni, glögin pannuun, joululaulut raikaamaan ja käperryn vilttiin.
(Lapset taitaa tietää paremmin!)



Ja eiköstä tässä olekin ihana tonttumuori? Tai neidiltä se miusta vielä vaikuttaa, sellaiselta hupakolta vähän! Tilasin sen eräältä käsityöihmeeltä, ja se on kyllä ansainnut paikkansa jo monessa paikkaa meidän taloutta.
Suloisimpia näkyjä lienee se, kun tytöntyllerö sieppaa sen kainaloonsa kahtomaan hoitopäivän jälkeen pikkukakkosta. Mokomat tontut! 



16 kommenttia:

  1. Muuten ollaan niin hyvissä joulun tunnelmissa jo, mutta tuo keli kyllä tosiaan latistaa mielialaa.
    Ihanat kortit oot tehnyt ja aivan ihana tonttuneiti siellä teidän seurana! Taidan itsekin vetäistä kaihtimet kiinni ja tunnelmoida :) Toivottavasti saadaan jouluksi uutta lunta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän auttoi tätä fiilisongelmaa eilinen piparinpaisto ja fiilistely joululaulujen tahtiin! :)
      Aamun tullen se tosin oli poissa, fiilis!

      Poista
  2. IHASTUTTAVA blogi, kiva kun löysin tänne :)

    VastaaPoista
  3. Ihanat kortit! <3 Ja koti se vasta näyttääkin upealle. Suljet ikkunaverhot kiinni ja alkaa joulufiilis löytyä. Kummasti sitä aikuisena vaatii kaiken näköistä joulufiiliksen saamiseksi. Pienenä se oli jotenkin niin helppoa löytää joulutunnelma. Vaikka tänä jouluna olen päättänyt jättää joulutohinat hieman vähemmälle ja keskittyä vain olennaiseen. Ja kummasti on joulutunnelma löytynyt. Ei se ole enää samaa kuin lapsena, mutta siinä on jotain sellaista rauhaa ja seesteisyyttä. Iloa syntymäjuhlasta ja kiitollisuutta siitä. On jotenkin hyvä hengittää vaikka vatsa onkin täynnä sapuskaa ja suklaata tai sitten juurikin tuosta syystä. ;) Paljon voimia arkeesi Anni. Olet mielessä ja nostelen hattua kun olet noin hienosti jaksanut työt aloittaa. Olet muija rautaa <3 .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Totta, lapsena ei ollut vaikeuksia, kaikki kulkeutui puhtaasti sydämeen. Taito jota ihailen lapsilla vieläkin. Joskus tässä lähipäivinä oon koittanut katsoa, että onko lapsilla sitä joulufiilistä, kun itsellä ei ole. Kyllä ne vaan hypettää. Pitäis vaan opettaa niillekin se, että tonttujen ja muiden lisäksi joulu on vahvasti hiljentymisen ja yhdessäolon aikaa, tärkein puoli. Mutta kyllä lapset saavat lahjoja miusta hypettää, en sillä.. Kiva kun olen ollut ajatuksissasi ja sen fiiliksen kyllä postilootalla sainkin! Ihanaa kun olet siellä taustatukena! <3 Rauta painaa, joten kuvaus osuu ;) Haha!

      Poista
  4. Itsellä sama homma joulufiilis jossain hukassa..kauhulla olen miettinyt miten kerkeän tehdä joulu valmistelut valmiiksi remontin ohella,ja nyt kun olisi tämä viikko aikaa niin ei ole yhtään joulumieltä. Tänään leivottiin ja kuunneltiin joululauluja pakkotoistona :) no jospa sitä asennoituisi vaan eri tavalla tuohon keliin ja nauttisi joulun ajasta..helpommin sanottu kuin tehty kun katsoo ulos!!Ehkä skarppaan huomenna,lapset on niin innoissaan joulusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä se on osaltaan myös sitä, että kaipaa sitä fiilistä ja vähän pakkoetsii sitä, ja mikäänhän ei tule pakolla, edes se fiilis! :) Tsemppiä, remppa ja jouluvalmistelut kuulostaa kyllä raskaalta yhdistelmältä, miusta jo tää työnaloitus ja jouluvalmistelut tuntuu toisinaan normiarjen päälle vähän raskaalta. Mutta rennosti, rennosti, koitan ajatella!

      Poista
  5. Ihana tosiaan tuo tonttunen <3 Nuo joulukortit on kyllä ihanan yksinkertaiset ja kauniit! Joulufiilis tosiaan on jossain kaukana, vaikka sisältä kaikki alkaa jo tuntua joululta, niin se lumi vain puuttuu :/ Sitä mukaan kun se alkoi sulaa alkoi hävitä se joulutunnelmakin johonkin, jos sitä tosiaan jostain saisi ostettua niin sitä todella ostaisin ja paljon :) Tsemppiä työpäiviin ennen joulua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miekin ostaisin säkillisen jos kaupan ois. Tänään olin tonttuna töissä, laulujuhlassa. Siinä tuli aivan iloinen mieli, ehkä pitäis ryhtyy kulkemaan joulunaika tonttupuku päällä! Haha! Mutta kyllä uskon kuusen ainakin tuovan viikonloppuna ripauksen joulua lisää.

      Poista
  6. Hei Anni, voin kertoa että sinun blogiasi lukiessa ja kuvia katsoessa minulle tulee väkisinkin joulumieli!
    t. Tarja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, ihanasti sanottu.. kuviin usein tulee tunnelma hetkistä, mutta arki tuppaa latistamaan hetket.

      Poista
  7. Aivan ihastuttava blogi sinulla, täällä ehdottomasti uusi lukija :) Ihanaa joulun aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kun löysit tännekin :) Tervetuloa :)

      Poista
  8. Voi vitsit. Ymmärrän täysin, että joulutunnelma on hakusessa. Näin harmaana en ole minäkään ikinä ollut. Mutta nyt löysin sen joulun riemun(ja jännitys on jo yliampuvaa)joten lähetän sinulle osan siitä :))
    Hauskaa joulun odotusta :))
    p.s. IHANA kaappi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hei joulun riemun lähetyksistä! Uskon sen tulevan kyllä viikonlopun aikana ja pysyvän vielä sen maanantain töissäkin :) Nyt vaan pitää selvitä tästä päivästä että pääsee kotiin kasvattelemaan sisäistä tonttuaan :D Hih, jännitystä aina toivoo, mutta sitten kun sen löytää, se on vähän jo liian jännää näin aikuiselle ;) Ihanaa joulun odotusta sinnekin!

      Poista

Kiitos kommenteista ja tervetuloa uudelleen!