18. syyskuuta 2016

Sunnuntairetki RepovedelleOlemme suunnitelleet retkeä Repovedelle jo kauan.
Kun lapset katsoivat kuviani Patvinsuon vaellukselta, he olivat myytyjä.
He haluavat myös; vaellella. Näin Ella tätä osuvasti nimitti.

Päätimme vapaan sunnuntain siis vaellella.
Repoveden ketunlenkille suuntasimme, koska se on suht hyvän matkan päässä, itselleni vielä melko tuntematon ja lapsille hyvä aloitusreitti.Pienelle viiden kilometrin matkalle on saatu osumaan monta nuotiopaikkaa ja mahdollisuutta evästää. Lisäksi tämän lenkin varrelle jäävät myös käsin vedettävä lossi ja riippusilta, elämyksiä lapsille nekin,
Lapset viihtyivät, joka ei liene yllätys. Ympäristö tarjoaa niin paljon mielikuvitukselle tuotetta, että välillä naurattaa. Kun ensin oltiin leikkiä, että saa kävellä vain kiviä pitkin, niin kohta oltiin leikkiä että Herra Puun varpaita ei saa koskettaa (puun juuret!).


Poimittavaa löytyi itse tehtyihin luontokirjoihin ja ne löydökset ovat nyt painumassa kirjojen välissä, tietää hommaa vielä huomisellekin.


Parasta oli kuitenkin varmasti evästäminen. Me paistoimme notskilla makkarat. Se olikin normaalia helpompaa, sillä retkeilijöitä oli sen verran paljon, että monessa paikassa oli jo notskit tulella, kun saavuimme paikalle. Vaivatonta! Kahvit keitimme trangialla.
Ja missä maisemissa sai evästää! Kyllä maistui ruoka. 


Me vaeltelimme eli patikoimme yhteensä reilu 7km lasten kanssa. Notskilla pidimme makkaratauon, mutta meillä oli mukana myös päiväruokaan pussitarpeet. Halusimme vähän omaa rauhaa, joten emme jääneet notskipaikalle tekemään ruokaa vaan valmistimme sen rauhallisemmin oman porukan kanssa trangialla eräällä kalliolla, järvimaisemia ihaillen.Lapset harjoittelivat erätaitoja. Leevi sai jo trangian syttymään ja notsipaikalla osasi vuolla sytykkeitä. Ella hämmenteli ja vahti ruokia, sekä tietysti piti loputtomasti seuraa.Ehdottoman onnistunut päivä. Leevi totesi tämän olleen vuoden paras tapahtuma.
Eli aika korkealle sijalle meni ranking listassa Repoveden sunnuntairetki.
Jos jostain pitää miinusta antaa, se on näin aikuisten mielestä se, että muita liikkujia on paljon. Itse kaipaan luonnolta juurikin rauhaa ja sitä, että saa olla vähän omissa oloissaan, ja ketunlenkki on todella vilkas kävijämäärältään.


Täällä suunnitellaan siis jo uusia reissuja. Seuraavaksi houkuttelisi yö jossain taivasalla lasten kanssa, rauhallisemmassa paikassa. Kun huomasimme, että pienemmästäkin on jo kävelemään tätä matkaa, tuli sellainen tunne, että tämä on varmaan meidän juttumme.

Lopulta uupuneina kotiin! Ei tarvinnut hirveesti nukkumattia odotella!
Jaksaa tällä kokemuksella seuraavankin työviikon, jos ensi viikonloppuna ehtisi ainakin lähialueen metsiin eden laavukahveille!


Ihanaa viikkoa kaikille ja käykäähän kurkkaamassa Ketunlenkki!

1 kommentti:

  1. Tuttuja maisemia! Repovesi on tosiaan suosittu paikka ja erityisesti tuo Ketunlenkki. Toisella puolella on myös pienillekin lapsille sopiva lenkki (Kuismantiellä), joka on huomattavasti rauhallisempi kävijämääriltään. Siellä ei ole toki lossia eikä riippusiltaa. Ja tietty jos enempi jaksaa patikoida, niin kun Ketunlenkiltä poistuu, niin saa olla enemmän rauhassa :) Joskus on kyllä tosiaan kiva, kun sattuu ne notskihiillokset olemaan valmiina nälkäisille suille :D

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista ja tervetuloa uudelleen!