28. maaliskuuta 2010

Takin muotoinen asuste

Päätin kokeilla takkia Elsebeth Gyntherin kaavalla. Muokkasin kuitenkin siitä mahdollisimman simppelin version, kun en ole koskaan edes hupparia ommellut. Takki on kaikessa mielessä kyllä kokeiluversio. Kaikki meni niin persiilleen suoraan sanottuna ja ratkojaa käytin varmasti eniten!

Vuoritukset, vetoketjut, huput ja kaikki oli aivan uutta. Olisi tietenkin voinut eka opiskella mutta tyylini tuntevat tietää, että ensin hutaistaan, sitten raivotaan ja parutaan, puretaan ja hutaistaan uudelleen. Siinä sitten pikkuhiljaa opitaan - tai sitten ei!

Joka tapauksessa tämmöinen tuli, viimeisen fiksaukset uupuu vielä... taskuja ei varmaan enää kannata ommella? Vaikka tekisi mieli ne ruskeasta tuohon huitaista ;)Kankaat Eurokankaasta. Ja muutkin tarvikkeet. Pitää tosiaan vielä treenata ennen sitä kunnon takkia... Ja paljon!

Malli äkäinen ja väsynyt, sekä hiukan hämillään, et mitä nyt taas :D

8 kommenttia:

 1. No hauskan värinen takki ainakin on!

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa tutulta ompelutyyliltä... ;) Takki on kyllä näin päältä päin ihan hieno.

  VastaaPoista
 3. Tällä kaavalla tehdyt takit on niin huippuja ja aina kuitenkin vähän erilaisia riippuen käytetyistä kankaista, tässäkin herkullinen yhdistelmä!

  VastaaPoista
 4. Niin ihana takki! Ja aivan mahtava kangas!

  VastaaPoista
 5. Löysin just ihanan blogisi ja voi että kuulostaa tutulta tuo "hutaisu ja parkuminen" :D :D Mukava kuulla että jossakin muuallakin näin. :) Ja ihana on takki!!!

  VastaaPoista
 6. IHANA TAKKI!:) eikä kyllä päällepäin ainakaan huomaa mitään virheitä, tekemällähän sitä oppii, niin minäkin ensimmäisen takkini ja kaikki muutkin ompelukset tein, en mitään ohjeita ole koskaan lukenut :D
  ja voi että tuo kangas on kyllä hieno, itsellä on tuota samaa kangasta jonkinmoinen palanen ja olen miettinyt mihin sen käytän, takki ei ole kyllä tullut mieleenkään. Täältä vinkkinä taitaa meidän poika saada samanlaisesta kankaasta joskus kun kerkeän niin takin!:)

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille kommenteista. Kyllä nyt alkaa olla sen verran tyyntynyt mieli, että voin kuvitella vielä joskus takin ompelevani OIKEIN jostakin ihanasta kankaasta :)

  Ja mitä tulee virheisiin, ne on aika hyvin nähtävissä kyllä sisäpuolelta, tein vuoritukset niin hutaisten, että huhhuh.

  Kiva nähdä täällä uusia :) Kiva kun poikkesitte, koitanpa kurkistella vastavierailulle pian :)

  VastaaPoista
 8. Voi kuin ihania ompeluksia oot tehnyt! Piti ihan selata alkuun saakka kaikki! =) Löysin tänne ihan justiinsa ja pitää laittaa blogisi seurantaan. Mullakin (neulojalla) on ompelukärpänen purassut...

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista ja tervetuloa uudelleen!