27. elokuuta 2011

Liskopaita

Kaupan paitojen kanssa on käymässä kumma juttu.  Koon 98 paidat on liian ison tuntuisia päälle ja koon 92 ovat juuri sen verran naftin oloisia, ettei tee mieli ostaa. Kaavoissa sama juttu, olemme välikoossa.

Liskopaidan siis tein mallia 92, mutta suurensin jonkun verran ja otin pituutta lisää. Usein kaupan mallit ovat Leeville myös leveitä jostain syystä, ei toki kaikki. Pituus ei näin talven tullen haittaa, ja kangas ei ole esipesty, eli tulee hitusen kutistumaan myös pesussa.

Aplikointi oli piristävää pitkästä aikaa, mutta kumman hankalaa ja töksähtelevää trikoota vasten. Liskosta olisikin tullut varmasti hitusen hauskempi, jos olisi teknisesti taitavampi. Reenausta tiedossa siis silläkin saralla, ilmeisesti siinä ei pitäisi pitää taukoa, kun jälki muuttuu todella sottaiseksi tauoilla.

Ai, kun nämä ihanat lämpimät syyspäivät on juurikin sitä parhainta mitä tiedän! Oon syksyn lapsi, ja sen kyllä huomaan vieläkin; ihanaa kun illat pimenee, ihanaa kun saa pukea kohta villaa ja ihanaa, kun syksy tuoksuu kirpeälle... Ohi aiheen, mutta nautin vaan niin vietävästi tästä vuodenajasta, että ehdinköhän ompelemaan ollenkaan?

Kertokaahan, nyt lopuksi, mistä revin motivaation toistaa tämän paidan eri kuoseilla ainakin 5 kertaa? Tämän jannun pienet paidat nimittäin lähtivät kiertoon kirpparipöydällä. Kai se on vaan otettava aplikointeja tai muuta avuksi, ettei käy liian ykstoikkoiseksi... :) Ja housujakin, aivan perus, olis tarvis. Jotenkin kummasti kaupan hyllyt houkuttelevat, pitkästä aikaa, varsinkin nettiputiikkien! Apuva!

18 kommenttia:

  1. Tosi kiva liskopaita!!! Tuttua on tuo ongelma välikoon kanssa. Meillä myös lähes joka vuosi pari kertaa tuntuu siltä, etteivät mistään vaatteista istu suoraan se valmis koko vaan aina saa olla muokkaamassa. Itse olen todennut, että samalla paidan kaavalla pärjää jopa kaksi vuotta, kunhan aina tarkistelee mittoja pituuksista ja leveyksistä. Nyt piirsin uudet kaavat yhdestä paidasta kahden vai peräti kolmen vuoden jälkeen. Koko oli ennen 110cm ja nyt 122cm eli jätin yhden koon välistä piirtämättä. :-)

    VastaaPoista
  2. Kiva paita. Tietenkään et lähde tilailemaan valmiita vaatteita mistään vaan teet itse kun tekemisen taito on sinulla taskussa. Itse tykkään ompelemistani vaatteista lapsilla, vaikka pieniä mokia aina sattuukin. Kankaiden tilaaminen, niiden saapuminen, kaavan valitseminen, yksityiskohtien suunnittelu ja valmiin vaatteen antaminen lapselle on kivaa. Siinä välissä on sitten pari jännää vaihetta eli kankaan saksiminen ja toteutus.

    Ja syksy on tosiaan parasta. Tuoksut ja tunnelma on ihan vertaansa vailla. Syysiltoina vesisadekin on ihanaa. Elokuun loppu on jo lupavaa, mutta syyskuusta nautin ehkä eniten.

    VastaaPoista
  3. Ihanat värit tuossa paidassa! Ja suloinen lisko - et ole tainnut sottaista jälkeä nähdäkään, kun tuota arvostelet.. ;)

    VastaaPoista
  4. Mukavasti antaa tuo applikointi ilmettä paitaan ja en minä ainakaan mitään mokia huomannut :)

    Mulla olis sama urakka edessä. Meidän housuhylly huutaa tyhjyyttä ja paidat myin pari viikkoa sitten kirpparilla. Mutta onhan se sitten kiva katselle omatekoisia vaatteita lapsen päällä :) Ja mua ainakin houkuttaa kaikki syksyn ihanat kangasuutuudet :)

    VastaaPoista
  5. Hieno liskopaita :)

    VastaaPoista
  6. Henna, totta tosiaan, taidan itsekin vaan muokata samaa paidan kaavaa. Itse asiassa varmaan yksikään paidoistani ei olekaan samankokoinen - teen usein muokkaukset kaavaan leikkuuvaiheessa. Ei kovin järkevää ;)

    Kiitos, itsehän sitä virheilleen on kaikista tarkin. Kumma vaan, miten konekin muka onnistui suttaamaan noita lankoja miten sattuu ;) Käyttäjä täysin taitava, mut koneet ei tottele kuria!

    hmmm, samoilla linjoilla, syyskuu on parasta ja vielä lokakuukin, sadekin maistuu paremmalta kuin kesäisin ;) Ja kyllähän puoliruokaa ompelussa on se kaikki muu kuin ompelu; suunnittelu, kuosit, kangaslähetysten odottaminen, inspiraatio... :)

    PikkuHoo, joo nämä Eurokankaan Nanson trikoot suorastaan huutavat aplikointeja, mutta toisin kuin "kuosikankaat" tulevat toteutukseltaan huiman paljon edullisemmiksi, siksi näitäkin välillä :)

    VastaaPoista
  7. Hieno paita, ja aplikointi hyvin onnistunut! :)

    VastaaPoista
  8. Tosi kiva! Ja minun silmääni tuo näyttää tosi hyvältä tuo aplikaatio. Meillä on tytön kanssa sama juttu; ollaan just 92 sopivia muttei niitä viitsi enää tehdä/ostaa kun ne on ihan kohta pieniä. Joten olen tehnyt saman kun sinä; pidentänyt paitoja (meidän hoikkikselle kaikki paidat on aina himpun leveitä).
    Ihania myös nuo pöllö- ja dinopaidat!

    VastaaPoista
  9. Satuin tänne blogiisi ja sulosia vaatteita olet tehnyt! Ihana lisko ja pöllö tuiolla alempana! Minulla on samankokoinen poika ja sama koko-ongelma. Onneksi itse tehden saa sellaisia kuin haluaa. =)

    VastaaPoista
  10. Täysin samanlaisia mietteitä täällä! Ompeluinspiraatioita ei oikein ole, mutta ideoita ja suunnittelua, ym on ihana tehdä. Ja lasten kaapit molemmat kaipaa perussettejä... Leikkausvaihe on mulle aina se tympein, eikä ompelukaan aina niin huvita, mutta tänäänkin kun sain molemmille uudet paidat päälle, oli kaikilla hymy huulilla. Sillä jaksaa taas puurtaa lisää... ;)

    Minäkin oon viime viikot hehkuttanut syksyä, syksyn lapsi kun oon ollut aina (syksyllä syntynytkin). Kesähelteet ei oo mun juttu, mutta syksyn lämpöiset päivät ja pimenevät illat! Ah, ihan parasta. Iloa päiviisi!

    VastaaPoista
  11. Hieno liskopaita! Eikä näytä yhtään töksähtelevältä. :)
    Toivottavasti ompeluinnostus pian löytyy! Osaat tehdä niin hienoja vaatteita. :) Ja eihän se niin kauheaa ole jos jonkun vaatteen valmiina kaupasta ostaakin. ;)

    VastaaPoista
  12. Ihana!!!
    Kyllä se innostus siitä lähtee liikkeelle :)
    Mulla menee niinpäin että kaupas ain ajattelee, miks ostaa, voinhan tehdä itsekkin ;)
    Välikoos täälki mennäään. 92alkaa käydä naftiks, mut 98 on jo aikas iso koko...

    VastaaPoista
  13. Suloinen liskopaita. Ja jälki on niin siistiä että ihan hävettää omat räpellykset.:)

    VastaaPoista
  14. Ihana paita ja tuo lisko niin söpö =)Livenä vieläkin ihanampi!

    VastaaPoista
  15. Aivan ihastuttavan poikamainen tuo liskopaita! Mun on helppo välttää ostamasta meidän pojalle paitoja kun useimmat kaupan paidat on mun makuun liian leveitä ja lyhyitä (pitkäselkäinen hoikka poika siis). Kaavoista usein teen leveydestä yhtä kokoa pienemmän kuin mitä poika on ja pituutta lisään ainakin viisi senttiä helmaan. :)

    Ei muuta kuin sarjatyönä paitoja rukkaamaan jos hyvä kaava on nyt löytynyt!

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista ja tervetuloa uudelleen!