16. elokuuta 2016

Banana is my sugar


Pitäisi varmaan kirjoittaa ekaluokkalaisen ekasta päivästä.
Kirjoitan banaanista.


Banaani on oiva välipala sellaisenaankin, mutta makeutensa vuoksi se pystyy moniin muihinkin herkkuihin tuomaan sokerin roolin. Joten jos kaipaat arkeen lapsille ja itsellesi muutamia helppoja, makeita ja ennen kaikkea terveellisiä välipaloja muista seuraavat:


Banaaniletut (1 annos)

1 banaani
1 kanamuna

Kaikki sauvasekoittimella kuohkeaksi. Paistetaan pannulla letuiksi (itse käytän kookosöljyä, antaa ihanan maun). Tarjoillaan omien mieltymysten mukaan, meillä usein marjoilla.


Kahden aineksen banaanikeksit:

1 banaani (hyvin kypsynyt)
2,5 dl kaurahiutaleita

Muussaa banaani, heitä kaurahiutaleet sekaan ja sekoita. Nostele pellille keksikökkäreitä. Paista uunissa 175-200 15min. 

Näitä keksejä voit fiksata lisäämällä rusinoita, karpaloita, pähkinöitä... Tai sitten kaksi viimeistä palaa karkkipäivän suklaalevystä päälle, sen verran saa arjen 10 keksiä kohden olla herkkuja!


Banaanijäätelö

1 banaani
(marjoja)

Pilko banaani ja laita se pakkaseen. Itse pilkon banaaneita tätä tarkotusta varten jemmaan. Banaani saa sulaa hitusen ja sen jälkeen se käsitellään sauvasekoittimella. Jos haluat banaanijäätelöön enemmän makua, lisää marjat mukaan (ennen sauvasekoittamista tietysti). Mustikat ja mansikat on mun suosikki, myös pakastetut mustaherukat saavat aikaan ihanan kirpeän sorbetin. 

1 kommentti:

Kiitos kommenteista ja tervetuloa uudelleen!