30. huhtikuuta 2010

Tulevan kevään värimaailma meillä!

Oon huomannut, että ompelemani vaatteet on värimaailmaltaan juuri samaa skaalaa kuin tämäkin postaus. Jotenkin turkoosi ja limenvihreä sekä ylipäätään noiden kirjot on saaneet mut aivan sekaisin! Ovat niin pirteitä!Lyhythihaisen paidan kaava on oma, Ikasyrin ihanaa pilvikangasta piti kuluttaa loppuun. Pitkähihaisen kaava on OttoBrestä Muksis paidan-kaava ja 86cm olikin meidän pojalle vielä hiukan reilu! Ja leveyttä myös riittää. Pienempikin olisi varmasti ollut aivan sopiva. Kankaat on niitä Otto Bren käyttämiä myös :)Hupparin kaava on myös Ottobrestä, täytyy kyllä tunnustaa, että en muista numero, vauvojen velourhupparin kaava. Laitoin vaan vetoketjun nappien sijaan. Kangas sitä tuttua, turvallista ja hurmaavaa Ikasyrin pilvivelouria. Huppari on kyllä auttamattoman suuri vielä, ihan hurjan iso! Kasvuvaraa ;)

Sitten mallin päällä...

Aluksi ihmetellään suu ammollaan...Sitten on jo ihan kivaa sahailla.....Ja lopuksi alkaa jo mallailu hermostuttaa :) Näin meillä ainakin!Ihanaa Vappua kaikille :)

6 kommenttia:

 1. Ihania ovat! Kyllä alkaa kevätvärejä jo itsekin kaipailla, alkaa kaikki tumma vaikuttaa jotenkin niin tunkkaiselta. Suloinen tuo viimeinen kuva, sovittaminen voi joskus olla niin rankkaa... :)

  VastaaPoista
 2. Ihania! Minä olen ihastunut noihin pilvikankaisiin ja suunnitteilla on tilata niitä kaverin kanssa kimpassa.

  Miten laitoit tuon vetoketjun takkiin? Oliko kaava sellainen alunperin että oli tosi pyöreät edestä nuo helmakappaleet?

  Tein pikkiriikkisen takin sillä kaavalla mutta isommalle juurikin ajattelin suoristaa helmaa ja haluaisin ehdottomasti vetoketjun nappien tilalle. Mikä lie olisi helpoin/paras tapa toteuttaa?

  Olen tällainen opettelija vielä ihan tyystin ja kovin suuria muutoksia en osaa tehdä...

  Mariia

  VastaaPoista
 3. Mariia, itsekin olen vielä aivan aloittelija, joten tuntuu että teen asiat joka kerta eri tavalla ja kokeilevaa tiedettä soveltaen ;)

  Nytkään minulla ei ollut työhjeita vaan pelkkä kaava. Niinpä vaan leikkelin kappaleet ja mallailin niin, että vetoketju sopii. Leikattujen kappaleiden mukaan ostin sitten vaan sopivan mittaisen vetoketjun. Kaava oli melko hyvä ihan niin, enempiä ei tarvinnut muokata. En siis ole kulmillekaan tehnyt mitään. Niitähän on kyllä kappaleita leikatessa helppo muokata millaiseksi haluaa. Voi vaan olla erilaista kantata pyöreätä reunusta kuin jyrkkää. Mutta voihan toki vaan kääntää helmat isommalle, jos ei halua resorilla kantata :)

  Ympäripyöreästä vastauksesta ei varmaan kauheasti apua ollut, mutta en osaa näin nettiteitse enempiä auttaa :)

  VastaaPoista
 4. Nättejä ja niin keväisiä. =) Hauskaa vappua!

  VastaaPoista
 5. Minullakin täällä hyppysissä juuri tuo ihana pilvikangas. Sinäpä sen sanoit, että tuo lime sopisi siihen mielettömän hyvin!

  VastaaPoista
 6. Turkoosi ja erilaiset vihreän sävyt sen kera ovat suuresti myös miun mieleen. :) Ei voisi olla raikkaampaa värikombinaatiota.

  Todella herkullisen näköisiä vaatteita. Pilvikangasta pitäs saada miunkin käsiini! Olen kuolannut niitä monessa värissä..

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista ja tervetuloa uudelleen!