25. maaliskuuta 2011

Mitäs värejä ne nämä ovat? ;)



Olen yrittänyt tutustua täysin uuteen maailmaan... Kävi nimittäin niin, että meille hitusen puolivahingossa ultrassa selvisi tulokkaan sukupuoli. Voitte arvata sen itse! (Toki tiedän, että veikkaukset ei ikinä ole varmoja, ja että liikaa ei kannata luottaa!)

En ole pahoillani vaikka saimmekin tiedon hitusen etukäteen, koska pääsen kierrättämään Leevin vaatteet parin viikon päästä tulevalla kirpparipläjäyksellä ja toisaalta saan käyttää pirtsakoita värejä ompelussa ja opetella uutta...

Mutta se uuden opettelu ja kaikki maailman mekot, tunikat, hepeneet, pinkit, vaaleanpunat, pitsit ja röyhelöt. Olen kuin Liisa ihmemaassa! Kaikki on kuin joutuisi ompelutaipaleen aloittamaan alusta...On rypytyksiä, taitoksia, ja ties mitä.

Aloitin kuitenkin perusmeiningillä. OttoBren Muksis-tunikaa koossa 62cm olen tehnyt ainakin kerran pari lahjaksi. Ja kanttasin iloisilla Leevin väreillä ;)





Myös vauvanpeitto oli pakko ommella, meillä kaikki on vihreitä ja turkooseja, varmasti käytössä nekin, mutta touhutaan nyt, kun vielä voidaan...



Kankaat siis pinkkiä fleeceä ja Finlaysonin pehmeää puuvillaa...



Tuttinauhoja joka asusteeseen! Ja kaikki ei ole vielä tässä! Totuus on, että näitä on menossa niin myyntiin kuin lahjoiksi, joten ihan näin neuroottinen en sentäs ole ;)



Tuunausvinkkinä loppuun (monelle jo tuttukin). Harsot saa kätevästi värjättyä mielensä mukaiseksi pesukoneväreillä. Turkoosit tein itse ja menevät nyt kiertoon, pinkit on ihanan ystäväni värjäämiä ja tulokkaalle siis.



Viikot etenee, ja vauva on jo täysaikainen. Täysaikainen äidin valvottaja öisin! :) Itse en vielä hoppuile, Leevihän syntyi yliaikaisena, tasan 2 viikkoa lasketusta ajasta. Nautin, kun vielä joudan lojumaan blogien maailmassa ja ompelusten inspiroivassa sekamelskassa...

14 kommenttia:

  1. Onnea etukäteen tytön vanhemmille! On se ihan oma hauska maailmansa nuo tyttövaatteet. ;)

    VastaaPoista
  2. Hih, kyllä tytöille jotenkin on paljon enemmän kaikkia erilaisia ompeluideoita - itse olin aivan innoissani kun pääsin juuri ystävän tyttövauvalle ompelemaan lahjaa. Tuli vaaleanpunaista ja frillaa. ;)

    Omista lapsista ompelen kyllä molemmille, mutta onhan se kirjo laajempaa tytölle. Juuri sellaisia pieniä yksityiskohtia ja koristeluja voi helpommin kokeilla tyttöjen vaatteisiin. :)

    VastaaPoista
  3. Oi, sullahan alkaa olla jännittävät ajat käsillä. :-)
    Kivat ompeluksia, niin herkullisia, nam. Tuota harsojen värjäystä ajattelin minäkin harrastaa kun sain lahjoituksena ison läjän. Menevät hyvinä pukluharsoina kun vaippaharsot mulla on erikseen.

    VastaaPoista
  4. Onnea! Tytöt on ihania :D
    Eipä sillä, on ne pojatkin kyllä aivan ihania.
    Mulle oli ongelma ommella pojalle tytön jälkeen, vaikka aikaa oli asiaan totutella, toisessa ultrassa kun ei jäänyt kenellekkään epäselväksi kumpi on tulossa ;)

    VastaaPoista
  5. voi onnea kovasti jo näin etukäteen :D toivotaan että ultraajan arvaus pitää kutinsa, ettet ihan turhaan ompele kaikkea vaaleanpunaista ja röyhelöistä.

    osaan niin samaistua tuohon sun tunteeseen, et saa "opetella" kaiken jotenkin ihan uudelleen, kun tulokas on eri sukupuolta kuina esikoinen. Meillä kaksi tyttöä ja kolmonen olikin sitten poika! mä olin 2/3 raskausajasta ihan varma että on tyttö tulossa, ja kun ultrassa selvisi että sieltähän onkin poika tuloillaan, olin ihan puulla päähän lyöty. että miten tuollaista edes puetaan ja kun poikalapsille on niin kamalan tylsiä vaatteitakin!! ja kun kaikki olisi valmiina tyttöä varten niin miksi nyt sitten piti tulla poika xD

    no tässä 8kk aikana on saanut opetella kaikkia ihania poikajuttujakin ompelemaan, ja löytyyhän niillekin kivoja vaatteita ja kankaita varsinkin!!

    VastaaPoista
  6. Kauniita tunikoita. Värit on herkullisia :) Kävin Bobo-lastenvaateliikkeessä ja siellä kerrottiin, että poikien ensikesän värit on pinkki ja vaaleanpunainen. Voit siis pukea lapset samoihin kuoseihin :)
    Voimia viimeisiin aikoihin!

    VastaaPoista
  7. Kiitoksia kaikille, on se vaan hämmentävää, voin paljastaa, että minulla oli aika varma poika-olo. En kyllä osaa sanoa miksi. Mutta aivan yhtä ihana yllätys tämäkin! :)

    On outoa kun ei tavallaan omaa tyttöjen vaatteiden tai ompelusten suhteen mitään selkeää makua saatikaan juuri ymmärrä edes kaikista ompeluteknisistä asioistakaan hölkäysen pöläystä :) Mutta mukavaa vaihtelua nuo värit tuovat, josko tosiaan sitten kevään tullen puen koko perheen pinkkiin, kun kerta muotivärikin on ;)

    Jatkan ihmettelemistä ;)

    VastaaPoista
  8. jännää :) meillä onkin sitten samaan aikaan laskettu aika,toki en nyt tarkkaa päivääsi tiedä. me vielä ollaan saatu pidettyä lääkäreiden suut supussa sukupuolesta, kun esikolta paljastivat kielloista huolimatta. jännityksellä itsekin odotan, josko pääsisi jotain pitsiä kohta näpertään :)
    nuista tuttinauhavermeistä...mistä olet ostanut osat tuttinaruihin?

    VastaaPoista
  9. Voi onnea! Noi tyttö jutut on meille tuttuja. Älä luovu noista turkooseista. Tuohon vaaleanpunaiseen saa ähkyn. Mutta se menee ohi. :)
    Ihania ompeluksia. ♥

    VastaaPoista
  10. Oi, ihanaa loppuodotusta <3

    Ihania prinsessajuttuja pienelle <3

    PS. blogissani arvotaan

    VastaaPoista
  11. Hansu, mulla on LA 14.huhtikuuta, mutta noin edelliseen raskauteen verrattuna toivon, et pysyis edes määräajassa. Kun Leevin odotus oli niin "helppo" et nää loppuajan riesat tuntuu vähän rasittavilta... ;) Tuttinauhatarpeet oon tilannut Leevin tuttiaikoina, joku nettiputiikki oli? Ikasyrilta saa ainakin kait?

    Norppastiina, uskon että tulee ähky. Kun jo pesin "pinkin koneellisen", tuli ähky :D Eli sopivasti muuta sekaan!

    Pivikki, pitääkin käydä kurkkaamassa :)

    VastaaPoista
  12. Ihanan herkullisia ompeluksia. Varmasti mukava sukeltaa ihan toisenlaiseen maailmaan :)

    VastaaPoista
  13. Oi, ihanaa!
    Onnea tyttölupauksesta! ♥

    Mitenhän sitä itse edes osaisi ostaa noita tyttöjen juttuja, kahden pojan jälkeen :D

    VastaaPoista
  14. Vau! Hienoja vaatteita on jo vauvalle valmiina. Tyttöompelu on kyllä monimutkaisempaa kuin pojille, mutta toisaalta hauskempaakin. Veikkaan myös sukulaisten ja ystävien antavan vaatteita lahjaksi, kun on perheelle lapsisarjassa uusi sukupuoli.

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista ja tervetuloa uudelleen!