15. heinäkuuta 2011

Äidin vuoro

Kyllä. Blogissa on ollut todella hiljaista. Mutta nyt on todellakin tämän äidin vuoro saada jotain itselleen. Sillä ajatuksella, että kuten asiaan kuuluukin, etusijalla ovat aina lapset, niin äitikin tarvitsee hitusen jotain. Jotain muutakin, kuin aikaa ommella lapsille.


Äiti tarvitsee tunikan. Sellaisen lyhkäisen ja hitusen väriä mukaan. Rempseän ja iloisen!


Juuri tällaisen!

Sitten äiti tarvitsee toisen tunikan! Sellaisen pidemmän, jota voi pitää leggareilla sekä ilman. Sellaisen eloveenatyylisen hempeilyyn.


Äiti ei välttämättä olisi tarvinnut hetkeä mallin hommissa, mutta ihan reiluuden vuoksi piti kokeilla samoja temppuja mitä lapsilla teetetään ;) Muistakaahan pilke silmäkulmassa :)


Ps. Ainiin, ihanalle 2-vuotiaalle tyttöselle lähti synttärilahjaksi tällainen kruunupipo ja käslaukku tilkuista!Kuulemisiin!

23 kommenttia:

 1. Ihania ompeluksia (: Ja niin se tuppaa menemään että lapsille ompelee vaikka mitä mutta itellä pyörii kaapissa vaan ne samat vanhat vaatteet. Yhden mekon olen tänä kesänä itelleni ommellut :D Ja kahden pienen lapsen äiti tässä siis kirjottelee... Hiukan tuntuu muutenkin lasten kanssa olevan tuo ompeluaika tiukilla. Mun projekteja voi kurkata osoitteesta arkeaunelmia.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Ihanat tunikat!!!
  Mulla on lasten kaavoja lehdissä tosta, mutta mistä kokoa aikuinen?
  Sovellus ei mun hermoille sopivaa....

  VastaaPoista
 3. Ihania ompeluksia! Tunikat on tosi kivoja, varsinkin sovituskuvissa pääsee oikeuksiinsa :) Ja hauskoja kuvia, kiva kun joku uskaltaa vähän itsekin heittäytyä :)

  VastaaPoista
 4. Kauniit tunikat! Teitkö omalla kaavalla, vai valmiilla?

  VastaaPoista
 5. IHanat tunikat! Tuo punapilkullinen on just sellainen, jota olen itselleni suunnitellut jo kaaaauan - mutten ole saanut aikaiseksi....

  VastaaPoista
 6. Aivan ihania ompeluksia! Minäkin kysyisin tuota kaavaa, eli onko joku valmis vai sun oma?

  VastaaPoista
 7. Todella ihanat!!
  Ja hienot poseeraukset :):)

  VastaaPoista
 8. Aivan upeat tunikat olet tehnyt! Kelpaisi myös miullekin!
  Tosi kiva malli, ja istuu tosi kivasti...taitaa sen inspiraatio iskeä pikkuhiljaa täälläkin :)
  Ja valokuvamalli on lisäksi erityisen hyvä, joten älä yhtään yritä ;)Näkemättä vaatetta päällä olisi paljon hankalampi hamottaa vaatteen istuvuutta.
  Mahtavaa työtä!

  VastaaPoista
 9. Komiat tunikat teit! Etenkin tuo pitempi malli kelepais minulle. Olet muuten tosi tutunnäköinen ;) Ei varmaan ihan naapureita olla.

  VastaaPoista
 10. Ihanat tunikat! Minua myös kiinnostaa, että mistä kivan tunikan kaava itselle =)

  VastaaPoista
 11. Tosi tyylikkään näköiset tunikat! Teitkö Bohemia-tunikan kaavalla? (Näyttää aika saman malliselle kuin mulla keskeneräiseksi jäänyt Bohemia-tunika itselle, pitäisikin tehdä se joskus valmiiksi...)
  (Jos saa kommentoida ihan hitusen ohi ompelusten, niin sulla on tosi nätti tukka!)

  VastaaPoista
 12. Todella kauniit tunikat! Ja onnistuneet kuvat!

  VastaaPoista
 13. Onpa kauniita tunikoita ja myös nuo viimeiset ompelukset :) Ja täällä kans yksi haluais tietää, millä kaavalla oot ommellut nuo tunikat:)

  VastaaPoista
 14. Kiitokset kaikille aivan ihanista kommenteista :) Nyt vasta pääsen oikein kunnolla vastailemaan, kun hoppua pitelee :)

  Tunika on Iinun "Imke"-kaavalla omille mitoille mukaillen, olen todellinen päärynävartalo. Ja pituutta tosi helppo säädellä.

  RuusuLiisa, ihanko oikeesti tutun näköinen? Heti heräsi uteliaisuus :)

  Hanna, käyn varmasti vastavierailulla blogissasi :)

  Sarita, kiitos, hiukset taitaa kyllä olla parturia vailla, tällainen luonnonlapsihan minä ;)

  Eikun kaikki tunikan ompelushommiin, on niin ihania käyttövaatteina. Itsellä pitsiversio pääsi jo maalla koekäyttöön, täytyy sanoa että sopii kuin pytty päähän, kun kuvissa/maisemissa pyörähtää vähän tonkkaa ja heinäpaalia :) Näistä saa niin monenlaisia!

  VastaaPoista
 15. Mä piirsin vastaavan kaavan sopivaa paitaa apuna käyttäen. Tekee vaan hiukan reilummallamitotuksella niin ei ole ihan niin supertarkkaa... Tai näin minä hätähousuna tein :D

  Mulla siis vastaavan tyyliset tunikan ollu kans suunnitelmissa ja nyt on pakko kysyä että saanko kopioida tuon pilkkukangasidean? Vastaavaa pilkkukangastakin kun sattuu kaapista jo valmiina löytymään.

  Niin ja hei, tosi kiva kun kävit vierailulla ja lukijaksikin vielä liityit (:

  VastaaPoista
 16. On kyllä aivan ihanat, molemmat!

  VastaaPoista
 17. Hanna, tottakai saat kopioida ideat :) Sitävartenhan muun muuassa näitä blogeja pidetään, muita inspiroimaan myös :)

  Itselläni seuraavaksi suunnitemissa trikoinen versio, saa nähdä muutanko mallia hitusen :)

  VastaaPoista
 18. Kiva juttu, kiitos (: Juu ja tiedän ja itsekin pitkälti sillä mielellä postailen että pistetään ideat jakoon mutta kuitenkin aina mietityttää että saako jonkun idean kopioida :D

  Mulla olis kans joustavaakin kangasta tunikan tekoon (Lasten Metsolan Sunraytä) odottamassa ja montaa muutakin... Ideoita jonoksi asti mutta aikaa niin rajallisesti.

  VastaaPoista
 19. Tunikat on kyllä tosi onnistuneet!

  Tykkään myös pajon tuosta kruunupipon mallista.

  Aurinkoisia päiviä!

  VastaaPoista
 20. tosi ihania tunikoita, myös tuo trikoinen! just hetki sitten omassa blogissa huhuilin kivoja kaavoja itselle, nyt löyty kokeilemisen arvoinen :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista ja tervetuloa uudelleen!