7. joulukuuta 2013

Joulukuun lauantai


Kävin viime työviikon lopussa matkalla kotiin paikallisesta kukkakaupasta hakemassa joulukukkia jo kotiin sulostamaan. Valitsin nupppuisimmat hyasintit, mutta kovin äkkiä ne täällä lämpimässä koittaa itsensä avata!
Ja kylmää tilaa miulla ei oikein näille ole. Sitä paitsi sulostuttamaan ne lienee tarkoitettu, näitä raaskii ostaa vaikka uuden erän sitten. Mukaan kaappasin sypressin, jonka saan joka joulu kuihtumaan ennen aikojaan. Siinä keskustellessa selvisi, että ilmeisesti kastelen liian vähän kuitenkin, miellän tän niin vähän tarvitsevaksi.


Eilen oli oikein  mukava päivä, ihanaa tämä pitkä vapaa viikonloppu, tähän voisi vaikka tottua.
Katselin rauhassa Juha Tapiot telkkarista, lapset ja isäntä olivat mummoloimassa. 
Pulkkailtiin, rakennettiin lumilyhtyjä, syötiin hyvin, herkuteltiin, katsottiin Itsenäisyyspäivän vastaanottoa ja konserttia.

 (Yllä oleva ihana kukka kotiutui harvinaisilta mutta sitäkin mukavemmilta vierailta, ja on mahdottoman kaunis! Toivottavasti saan sen säilymään!)

Tänään vuorossa olisi vähintäänkin yhtä touhukas päivä. Aamusta meinaan nyt karata kaupungille muutamille joululahja/joululahjatarvike-ostoksille, sitten vien kamat kirpparille, kenties käyn jossain ihanassa kahvilassa rauhassa. Katsotaan mitä ehdin. Ja illalla suuntaan sitten työpaikan Pikkujouluihin! Hauskaa! Mulla ei oo ollutkaan nyt pikkujouluja virallisissa merkeissä! Ja todella hauskaa päästä tutustumaan ihmisiin työajan ulkopuolella, uskon sen tekevän vain hyvää! Kiva ilta siis tiedossa!


Ulkona on ihanan paljon lunta ja lisää tulee koko ajan!
Ens maanantaina on vähän erilaista jo pyöräillä, pitää muista varata aikaa nastojen kansa.
Ympäröivä lumihuntu on niin kaunis, että olo on kuin Liisalla ihmemaassa.
Lumitöitä ja joitakin lumen asettamia haasteita lukuunottamatta täytyy todeta, että kyllä tuo lumi on ainakin minulle tuonut ihanan Joulufiiliksen!

(Pikkutupakin on kuin pieni erämökki, liekö tonttujen valtakuntaa?)

Ja sillä fiiliksellä aion nyt jatkaa hetken tunnelmointia. 
Ehkä piipahdan tänään reissullani Joulumarkkinoillakin linnoituksessa.

Ihanaa joulukuista lauantaita kaikille!

6 kommenttia:

 1. Oi, mitä joulukukkia! Sypressi tulee meillekkin. Ehkä hieman pienempänä, mutta se on meidän joulun ykköskukka. Ihanan näköistä teillä ja taasen kuvat niin kauniita! Ihanaa joulu-lauantaita teille kans! Me lähäretähän kaupoolle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Sypressit on ihania, tuovat tunnelmaa, mutta on nuo hyasintitkin ihania, mahtuvat joka paikaan :)

   Miekin kävin kaupoilla ja tuotti tuskaa! Ääks!

   Poista
 2. Joulukukkia, ihania. Ne tuovat tunnelman.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista ja tervetuloa uudelleen!