10. kesäkuuta 2016

Siitä unelmien pihasta


 Kerskuin viimeeksi, että toivoisin pihalla rönsyilevän kunnolla. 
Kaivoin pinterestistä kuvia siitä, miten vanha piha ja puutarha voi olla luonnonmukaisellakin tavalla kaunis. Kaikiss kuvissa on jotain, joka kiehtoo minua.


Toki ymmärrän, että talomme ei ole ihan samanlaisessa kontekstissa, kuin missä nämä pihat ja puutarhat sijaitsevat. Täällä valtava lupiinimeri saisi varmaan osakseen hiukan jopa laiskan emännän pilkkaa.


Kuitenkin ostin luonnonvaraisten kukkien siemeniä ja heittelin niitä multaan kasvimaan tienoille. Ne ei kuulemma vaadikaan edes alustaltaan paljoa. Mies tietenkin varmaan trimmaa ne.
No ei sentäs.


Josko tuo pöhöttynyt kasvimaa ylikasvaneine kivikkoruohikko polkuineen olisi mun pala tätä kauneutta. Lisäksi katselin viimeeksi puutarhalla, että kesäkukkiin on tullut paljon sellaisia mulle "uutuuksia" jotka muistuttavat villin puutarhan istutuksia.
Niitä voisi viljellä jossain vaiheessa, jos on aikaa ja tarmoa, ruukkuihin. Saviruukkuihin ja sinkkisiin vanhoihin.


Omppupuut ei vielä tuottane koreittain omenia, mutta pärekorit on jo valmiina. 
Vanhoja huonekalujani en raaskisi missään nimessä viedä ulos, mutta ehkä joskus kupponen kuumaa maistuisi yllä olevalla tavalla katettuna?

Minkälainen on teidän unelmien puutarha?
Tällaisen "Mummolatyylin" lisäksi minua kiehtoo hitusen boheemit puutarhatrendit ja kuvat tällä hetkellä, joten niistäkin saattaa postaus tipahtaa.
Sateisen kelin ja kipeän selän tekosia nämä haaveilut.

Kuvat siis pinterestistä, katsomisen iloa :)


1 kommentti:

  1. Oi mitä kuvia! Varsinkin nuo lupiinit talon edessä <3 <3

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista ja tervetuloa uudelleen!