26. lokakuuta 2010

Fleecemyssyjä

Meillä on Leeville Five Seasonin pirtsakka toppapuku, ja vaikka kyseisestä merkistä ei olekaan aikaisempaa kokemusta, täytyy sanoa, että vaikuttaa todella laadukkaalta. Tietysti varmasti pystyy sanomaan vasta talven jälkeen. Ihastuin tuohon puvun väriin ja kuviointiin: ei yksivärinen, muttei mitään erikoisuuksia. Kunnolla suojatut polvet ja peppu kulumiselta!

Mutta mutta.. Siihen ei löytynyt sopivan sävyistä myssyä niin millään! Oli siis aivan ihana pakko ommella itse! Ja rakastan näitä dinohattuja - vaikka ne ovatkin kovin suosittuja ja malli jo käytetty! Kätevintä oli tietenkin tehdä malli, joka toimii kaulurina samalla! Kaava on oma, piirretty ties mistä yhdistelmistä :) Myöhemmin luin sitten jostain, että jossain olisi valmiskin kaava moiseen?? No, tulipa piirrettyä!
Otimme jo pientä testiä talveen ulkona, kun lämpötila laski alle nollan...


Ystäväni lahjoitti minulle taannoin ison kasan kankaita, tilkuista aina isompiin palasiin! Lahjaksi ystävän tyttöselle tein myös talvimyssyn, ja malliksi pääsi jälleen sama tuttu kuin aiemminkin ;) Mikä siinä onkin, että tämä hattu ei pysynyt päässä pienellä millään? Taitaa ymmärtää jo värisävyjen päälle ;) Niinpä siis kuvat jäi yhteen ainoaan, joka sekään ei ihan anna selkeää kuvaa hatun mallista :D
Molemmissa hatuissa trikoovuori, kiva vetää lapsen päähän, ei tukka niin sähköisty. Molemmat omalla, hyvin yksinkertaisella kaavalla tehty :) Sopii siis tämän ompelijan tyyliin :D
Nyt TALVEN ODOTUSTA, kera kynttilöiden ja glögin!

14 kommenttia:

 1. voi mikä ihana pipo haalariin! Ihan mielettömän pirteä!

  VastaaPoista
 2. Ihania hattuja ja passaa tosi hyvin tuo dino hattu haalarin kanssa :) mistä tuo haalari on? tosi kivannäköinen! Aiemman postauksen tähti/housut setti on todella hurmaava ja passaa pojallesi hyvin <3 minäkin olen viimeiseen asti karttanut punaista väriä tähän asti lasten vaatteissa, nyt olen ihastunut siihen todella ja sitä on koko ajan enenevässä määrin ilmaantunut lasten vaatteisiin :D

  VastaaPoista
 3. Tosi pirtsakan näköinen haalari ja pipo!

  VastaaPoista
 4. Kiitos, itsekin olin yllättynyt että mustasta voi tulla pirteää oikein yhdisteltynä ;)

  Jossu, haalari on paikallisesta Nicky&Nelly myymälästä, alunperin menin katsomaan ticketin pallohaalaria, mutta se oli meidän hoikalla pojalla valtavan näköinen! Ja olin etsinyt turkoosia turhaan, ja siinä se sitten oli! Kun laitoin päälle, ostopäätös oli satavarma. Karvankin saa halutessa irti, jos se häiritsee.

  VastaaPoista
 5. Ihanannäköinen tuo dino myssy. Mulla kans mietinnässä minkä mallisen talvihatun tekis, ois niin paljon kivoja vaihtoehtoja. Tuo ois kyllä kätevää, että kauluri ois samassa kun ei ne tahdo kelvata erikseen kaulaan.

  VastaaPoista
 6. Ihanan näköinen yhdistelmä! Nuo värit on aivan mahtavat! Ja todella kivan näköinen haalari. :)

  VastaaPoista
 7. Ihania myssyjä ja hienosti sopivat värit yhteen :)

  VastaaPoista
 8. Tykkään haalarista,samoin myös dinohatuista,ne näyttää nyt olevan in joka paikassa.Täälä kans juurikin valmistunut yksi dinopipo.

  VastaaPoista
 9. Tosi kivasti sopii yhteen haalari ja lakki. turkoosi on niin ihana väri pikkupojalla.

  VastaaPoista
 10. Kiitoksia taas ihanaiset! <3

  En muuten löydä turkoosia fleeceä mistään, tuo on "jämäpala" jostain iäisyyden takaa. Saa vinkata, jos jossain törmää! :)

  VastaaPoista
 11. Minäkään en löydä turkoosia fleeceä mistään,entisestä jäi niin pieni pala etten saa ollenkaan isommalle nyt pipoa ja haluaisin just turkoosia,etsintä jatkuu.MEillä täälä on jo lunta maassa jonkinverran,niin että voi pulkalla vetää:) Ajattelin kans tuon dinopipon laittaa koneeseen ja katsoa kutistuisko edes yhtään :)

  VastaaPoista
 12. Sopiipa hyvin yhteen dino ja haalari!! :)

  VastaaPoista
 13. Hei, minäkin hain pitkään turkoosia fleeceä kangaskaupoista ja netistä ja aivan turhaan. Tuossa taannoin törmäsin sitten turkoosiin torkkupeittoon Jyskissä ja hintaa oli hurjat pari euroa. Siitä olen nyt ommella suristellut pipoja ja vuoria. Kurkkikaapa Jyskistä tai muista vastaavista..

  VastaaPoista
 14. Jep, Jyskistä huomasin minäkin nuo torkkupeitot ja metrihinta ei tosiaan jää kovin pahaksi :) Vanuttuvat vaan hiukan nopeammin kuin "oikea" fleece, mutta kestävät kyllä aina kauden kerrallaan! Kiitos vinkistä kuitenkin! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista ja tervetuloa uudelleen!