21. tammikuuta 2011

Citytakki

Koska useimmat lastenvaatemallistot esittelevät kevätmallistonsa näin keskellä talvea, niin väkisinkin ajatukset siirtyvät kevääseen ja kevätvaatetukseen. Erityisesti nyt on mietittänyt jo ulkoiluvaatteet ja niiden määrä, koska nehän on tunnetusti jo loppuunmyyty siinä vaiheessa, kun niiden käyttö alkaa.

Oli siis aivan totaalinen pakko ommella Leeville CITYTAKKI kevääksi (sananmukaisesti, kuten kuviostakin näkyy).



Vuorena on vihreää fleeceä ja päällä kaupunkiaiheista puuvillaa. Ihana päällä! Ja ajatus lähti hatusta, siitä siis muu värimaailma. Samasta fleecestä syntyi myös lapaset sävy sävyyn sitten vaikkapa kauppareissuille.



Kuosi ja malli tuskin sen enempää esittelyä kaipaa, mutta pakkohan se oli linssiludetta kuvata hitusen, jotenka tässä vielä käytössä...



Räpylät lumessa, ei taida vaan olla vedenkestävää tää kangas...


Ja hiippahupulla tietenkin!


Nyt vaan odotellaan sitä aurinkoa ja lumien sulamista, pakkohan niiden on sulaa, onhan??

24 kommenttia:

  1. Aivan mielettömän ihana!!!! Sopii käyttäjälleen erinomaisesti!

    VastaaPoista
  2. WAUUU!!!!!!! Upea!!! Mistä kaavat? :) Ehkä pakko matkia...

    VastaaPoista
  3. Hieno takki. Noi Popin hatut on tosi kivoja kans :)

    VastaaPoista
  4. oi,on kyllä magee takki.mä en tiedä tuota kangasta kun harrastan enemmän joustavia kankaita..

    VastaaPoista
  5. Kaunis kokonaisuus. Kyllä nyt kelpaa odotella kevättä.

    VastaaPoista
  6. Siis WAU,magee! Tosi hyvännäkönen päällä ja lakki sopii täydellisesti mukaan.Minäkään en tiedä kangasta,veikkaan marimekko tai ikea? :)

    VastaaPoista
  7. Kiitos kaikille ihanista kommenteista!

    Kaavat on kopiooitu vanhasta (ehkä 70-luvun?) ompelukirjasta, helpommiksi mukaeltuna, kun oon tämmöinen poropeukalo, et ihan kaikki yksityiskohdat ei aina onnistu...

    Kangas on ikeasta ja todella huokeaa :) Yllätyin miten kivasti sopi takkiin, koska on todella ohutta ja varmaan ei niin kovin kestävää käytössä... Mutta niin huokeaa, että raaskii tehdä vaikka useammassa värissä :) Täytyy myöntää, että tää on harjoitteluversio, jos sitten raaskisi tuhota hitusen kalliimpaakin kangasta jossain vaiheessa! :)

    VastaaPoista
  8. On kyllä värimaailmaltaan aivan nappisuoritus pojallesi! :)

    VastaaPoista
  9. aah mikä väriyhdistelmä, tosi pirteä!
    Ja niin siistin näköistä ompelujälkeä!

    VastaaPoista
  10. Ihana on kyllä takki ja käyttäjä sen sisässä :D
    Katselin tuota samaista kangasta joskus Ikean nettisivuilla tyttären mekkoa ajatellen, mutta kaupassa tuli pettymys just tuon ohuuden vuoksi. Halpaahan se kyllä on ja näin vaatteena näyttää hyvälle, että pitänee kuitenkin käydä pari euroa tuhlaamassa. Varsinkin kun pääsee ilmaisella bussilla ;D

    VastaaPoista
  11. Kiitos vielä.

    aeno, aluksi emmin myös tosiaan tuota käyttöä tuon ohuuden vuoksi, mutta järkeilin sitten niin, että jos se yhden keväänkin kestää, niin on jo maksanut itsensä varmasti takaisin. Ja toisaalta, kun on niin ohutta ja pehmyttä niin on päällä varsin mukavan tuntuinen, aiempi versioni tähtikankaalla oli ennen enempiä käyttöä turhan jäykkäkin... :) Voisin kuvitella että mekko tuosta kankaasta olisi aivan ihana helteillä!

    VastaaPoista
  12. Kiva kiva kiva !

    Mulla on paljon 70-luvun kässälehtiä ja kässäkirjoja omia sekä on/ollut lainassa mutta missään ei ole ollut sellaista kivaa takkikaavaa minkä kelpuuttaisin.

    Mä en voisi omalle pojalle kuvitella noin arkaa väriä, kerran päällä ja olisi varmasti jo ihan musta ! Se kun nuohoaa joka paikat.

    VastaaPoista
  13. Aivan huippu-ihana takki! Pitäis itelläkin tehdä moinen.

    VastaaPoista
  14. Tosi hieno takki ja ihanasti oot saanu tuosta mun silmään mitättömän näköisestä kankaasta mahtavan kokonaisuuden!:) tästä tulikin mieleen että pitäisi itselläkin alkaa metsästämään sopivia kankaita lasten takkeihin, siinä onkin haastetta ja aikaakin pitäisi löytyä rytkasti että kaikille kerkeää ompelemaan..

    VastaaPoista
  15. Onpas ihana takki, hyvä malli ja kiva kuosi :)

    VastaaPoista
  16. Ihana takki, ja ihanan raikas koko setti! Itsekkin pitäisi alkaa suunnitella tuota kevätvaatetusta lapsille..

    VastaaPoista
  17. vautsi vau, tollaset meidänkin pojalle olis mahtava saada kevääks. upeeta jälkeä teet! saankohan kysyä, että osteletko värikkäitä "selkeäkuosisia" kankaita netistä? jos, niin olisko vinkata jotakin verkkokauppaa?

    VastaaPoista
  18. Kiitos kiitos :)

    Raitasukka, blogin laidassa on lista kangaskaupoista, joita melkoisesti selailen ja tilailen silloin tällöin. Myös lukemieni blogien sivuista löytyy tällaisia listoja, kannattaa niitä selailla. Lisäksi löytöjä teen kirppikseltä, perinteisistä kangaskaupoista ja mummolan varastoista :) Toivottavasti tästä oli jotain hyötyä :) Takin päällyskangas tosiaan Ikeaa ja Marimekolta löytäisin montakin upeaa kangasta ;)

    VastaaPoista
  19. Ihana takki!

    Sulle olisi mun blogissa tunnustus, käytkö hakemassa? =)

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista ja tervetuloa uudelleen!