13. kesäkuuta 2011

Pellavaa

Pellava on aivan ihana materiaali, josta tulee ommeltua aivan liian harvoin. Näin kesällä se on myös oivan vilpoisaa vaatteisiin, josko aika rypistyvää! Mutta se tuo vaan mukavan huolettoman lookin, eiks juu?


Kaapissani on ollut lähinnä pellavan pätkiä, joten päätin hyötykäyttää ne muutamiin ompeuksiin; Leeville parit huolettomat kesäpökät ja kotiin jotain pientä.

Pienistä pätkistä saa vaivattomasti rennot palahousut kesään.


Hitusen tyylikkäämpään ja tarvittaessa jopa viralliseenkin menoon, shortsit yksivärisestä pellavasta. Menee pienellä varmaan juhlatilaisuudessa, kun muu kokonaisuus on tarpeeksi huoliteltu? Toisaalta sopii myös perusarkeen hienosti.


Pituus on meillä juuri sopiva, kun se on polven alle taikka puoleen väliin nilkkaa...

Kirpparilta kuoriutui mukaan pitsiliina, aivan johonkin muuhun, johon ei sitten sopinutkaan. Se sai uuden elämän tässä tyynynpäällisessä. Toisella puolella aivan tavallista valkoista lakanakangasta. Teen tyynynpäälliset ilman vetoketjuja, koska se on niin ihanan nopeatekoista.

Sopii tääkin makuuhuoneeseen?

Viimeisistä jämistä jotain itsellekin, näitä tuikitärkeitä pussukoita tarviaa aina! Ja tämä onkin aivan ihana pakata täyteen kosmetiikkaa, kun suunnataan juhannukseksi mökille! Tässä on siihen sopiva fiilis, eikö totta?


Ihanan vanhanaikainen vivahde näissä pellavajutuissa!


Sellaista askartelua tällä kertaa, palaillaan :)

8 kommenttia:

 1. Pellava on aivan ihana materiaali kesään! Itse käytän meidän pienellä pojalla pellavahousuja kesän juhlatilaisuuksiin, yläosaan vain lyhythihainen kauluspaita ja on oikein juhlavan näköinen!

  Mistä muuten otit kaavan noihin yksivärisiin pellavahousuihin? Näyttävät meinaan juuri hauskoille kesähousuille.

  VastaaPoista
 2. Minä käytän lapselle kesävaatteissa kyllä pellavaa. Pellava ehkä vieläkin liitetään juhlakankaaksi lapsen vaatetuksessa.

  VastaaPoista
 3. On todella ihania!
  Ja pitsi sopii niiin hyvin pellavan kaveriksi :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos,

  Sarita, kaava on pitkien housujen kaavasta vaan laitettu poikki sopivasta kohtaa, mallaten tehty :) Mutta en osaa kyllä sanoa, että mistä tuo pitkien housujen kaava on ;) Pitäisi aina merkata moiset ylös :)

  Ninnu, niin käytän miekin tästä lähtien :) Poikakin tykkää ilmeisesti että ovat mukavat päällä :) Vielä kun olisi enemmän tarjolla värillisiä pellavakankaita...

  VastaaPoista
 5. Mielettömän ihanat pellavapökät!! Ja kyllä hyvin menis juhlissakin, ihanan näköiset olis kauluspaidan kaverina tuollaiset housut.

  Ja nuo pitsipellavaompelukset, huoh!! <3

  VastaaPoista
 6. On varmaan ihanan vilpoisat kuumalla kelillä nuo pellavahousut. Ja kauniit.

  VastaaPoista
 7. Ihania pellavahousuja, hyvin menis juhlakäytössäkin!

  VastaaPoista
 8. Tosi hieno tyyny :) ja naulakko. Samanmoisen tahtoisin meillekkin.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista ja tervetuloa uudelleen!