14. lokakuuta 2013

Kelohonkaa ja lahjatoiveita



Otin tuossa viikonlopun aikana, erityisesti sunnuntaina tuntumaa vähän puuöljyyn.
Mainitsinkin ehkä, että ostimme puolisäkyrillä 9 litraa Kelohonkaa terasseihin.
Normaalisti sitä vähän testaillaan, mutta mie testasin tehdessä.
Olin toki käsitellyt sillä vähän kalusteita aiemmin, mutta hitusen erilainen tulee aina eri pintoihin.
Kahdestihan mie jouduin kaikki nuo terassilaudat vetelemään.
Usko meinas loppua, mutta saanpas sanoa, et ihan itte tein!


Terassia meillä on koko talon toinen sivusta, takana tuo iso alue, ja sitte portaikkoja vielä kahden puolen taloa, eli öljyttävää kyllä riitti. Samalla mies pykäsi hyllyjä kasaan varastoon, jotta päästäisiin kohta puoleen laittamaan pihat ja varastot talviteloille. Ulkovarasto ei varmaan ihan valmiiksi ehdi, mutta eiköhän se pystyssä ole keväälläkin, joten jatkaminen ei liene mahdotonta....

Vielä pitäisi myös nuo terassin kaiteet maalata valkoiseksi, mutta voi olla, että sekin jäänee keväälle.
Kuka niitä talvella kahteloo ;)

(Kuvassa oikealla on ensimmäinen istutuksemme "iso kivi", jonka saimme tuparilahjaksi. Sittemmin onneksi saanut kasvavia kavereita rinnalleen.)

Ilmeisen rankka homma tuo oli, vaikka olikin vain "öljyämistä". Oon saanut levitellä vähän Voltarenia sinne tänne, ja lähinnä ranteisiin. Tää päivä on sitten mennyt ihan vaan kotoillessa, sotkettu, siivottu, nautittu.

(Porkkanat saatiin ihanalta naapurilta, jotka käänsivät kasvimaan nyt talvilevoille ilmeisesti. On niin hyviä, ja rakkaudella kasvatettu...)

Koitan olla tekemättä valtavaa To do-listaa ensi keväälle ja kesälle, mutta huomaan kyllä jatkuvasti, että kun aikataulut eivät enää anna syksyn myötä periksi, haen jatkoaikaa sieltä.
Ja ihan kun valmista tulisi koskaan. 
Pitäisi vaan osata lopettaa tuo listojen teko päässä, koska ne saa miut usein hermostumaan jo ennen kuin olen edes aloittanut ainoatakaan hommaa! Ja se ei ole kenellekään meidän perheestä kivaa kuunneltavaa, ja varsin turhaa ainakin.


No, kupissa on vielä kahvia ja keittimessä toiseenkin kuppiin tavaraa. 
Joten ei huolta, nyt ei stressi paina.
Pieni mies on jo kaivanut taiteilijavälineet pöydälle ja keskittyy maalamiseen.
Pieni neiti nukkuu - pitkästä aikaa -päiväunia.


 Loppuun aion kirjoittaa vielä Joulupukille.
Ihan sen takia, etten jää ilman.
Ja syytäkin on, kahtokaan miun valkoisia Remppasaappaita!


Rakas Joulupukki, toivon jotain näistä!
Ja tietenkin valkeaa Joulua!


Olikos teillä muilla jo lahjatoiveita?

21 kommenttia:

  1. Mä nostin kanssa loput porkkanat eilen maasta. Pian niistä olisikin tullut jäädytettyjä. Voi kuule, mulla riittää pitkä lista Joulupukille. Täytyis varmaan alkaa kirjoittaan. :) Lista tulee lähinnä koostumaan (yllätys, yllätys!) sisustusjutuista ja retroaarteista, mutta epäilen että Joulupukilla ei kuitenkaan ole aikaa kierrellä kirpputoreja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei sitä tiedä, jos joulupukki on kierrätysteemalla tänä vuonna, ei ollenkaan huonompi teema sekään! Ai pakasteporkkanat suoraan maasta, kätevää ;)

      Poista
  2. Minäkin haaveilen tuosta Kånken repusta ja Hunter kumisaappaista. On siis pukille jo toiveita :)
    Ja tuo terassin öljyäminen oli kyllä meilläkin melkoinen homma. Minäkin melkein yksin loppukesästä öljysin meidän terassit. Kyllä siinä illalla tuntui jäsenessä jos toisessa, että päivä on kyykitty :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kumman paljon kävi fysiikan puolelle, ymmärrät kyllä kaiken sen kykkimisen kokeneena ;) Kånkenin haluisin itseasiassa jo ennen joulua, mutta laitoin listaan varuiksi ;) Jos ei mee tahto ajoissa läpi! :D

      Poista
  3. En ole vielä miettinyt toiveita...kumpparit vois kyllä olla itselläkin, kun en omista kyseisiä jalkineita lainkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, ovat oivat sadesäällä :) Tuun tarvitsemaan sen verran tulevassa duunissa, että ovat rahojensa väärti ;)

      Poista
  4. Hui! Olepa sä ajoissa! Mä en ole vielä miettinyt joulua. Mutta kyllähän tuolta sunkin listalta löytäisin muutaman kivan jutun. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänä vuonna oon miettinyt jo omia lahjoja mutta muita hävettävän vähän. Fiilistellyt oon jo vähän glögin ja muiden myötä kyllä joulua. Voi olla että tänä vuonna ei puketeissa ole enää niin paljon itsetehtyä, mutta katsellaan, katsellaan.

      Poista
  5. Kiva idea tuo kanerva/calluna tuossa kahvipannussa :) mie oon pari tollasta vanhaa pannua löytäny meijjän vintiltä :) ja tuommonen emalinen pesuvati pitäs tuoda kotikonnuilta tänne (on miun äippäpaukkauksesta ja löytyy muuten vanha makuupussikin) ja vanhat vaunut ( 80-90 luvulta) löysin ne myös tuolta vintiltä. Tuolla ne on katoksessa seisonu jo pitkään :D miun on pitäny ne tuunata mut en oo kerenny ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siulahan on sitten vintillä aarrekammio :) Kivoja nuo on kukkapuskille, joita ei voi enää muuten käyttää, niissä on ihanaa ajan patinaa. Taitaa tuo emalinen pesusoikko, ja oliskos ihan tuo kahvipannukin erään ystävämme navetan kätköistä olla, eli hälle ihanalle kuuluu kiitos minun näistä aarteistani <3

      Poista
  6. Näyttää niiiiiin ihanalta, tuntuu että siitä olis ikuisuus kun viimeeksi teillä ollaan käyty ihan ajan kanssa!!! Paljon olette saaneet aikaiseksi, voitte olla ylpeitä itestänne!!!
    Lahjatoiveita en itselle olekkaan vielä ajatellut, muille kyllä tiedän mitä pukki tuo :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon on tehty, ei pitäis ajatella kuinka paljon on tekemättä. Teidän pitää tulla tiluskierroksille <3 Kyllä selässä, ranteissa ja niskoissa tuntuu, että jotain on tehty, vanhuus ei tuu yksin. Enää ei voi nujuta kyykyssä ja oudoissa asennoissa ihan miten sattuu ilman seuraamuksia. Kannattaa ruveta jo miettimään, tänä vuonna teema on se, että ÄITIT ON KILTEIMPIÄ ;)

      Poista
  7. Kauniita kuvia ja ihana tuo Green Gaten muki! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, se on osa huomenlahjaani :D Suloisen jouluisia :)

      Poista
  8. Mitäs öljyä se tuommonen? Me laitettiin aikoinaan sävytettyä ja se lähti jo seuraavana vuonna lastuina irti... Sen jälkeen en oo uskaltanut laittaa muuta kuin perinteistä sävytöntä puuöljyä. Jään siis innolla odottamaan sun myöhempiä kommentteja siitä, oliko tämä hyvää tavaraa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan juurikin tikkurilan terassiöljyä, täältä löytyy lisätietoja:

      http://www.tikkurila.fi/kotimaalarit/tuotteet/tuote-esittelyt/valtti_kaluste-_ja_terassioljyyn_uudet_varit

      Aika hyvin se tuntui imeytyvän tuonne puunsyyhyn, mutta tietenkin aika näyttää ja tulokset kestävyydestä selviää ajanmyötä. Todella hyvin piti sekoittaa! Jos ei nyt ihan lastuina lähde, niin miullehan pieni ajanpatina sopii paremmin kuin hyvin :D

      Poista
  9. Juu minuakaan ei pieni kuluminen haittaa, mutta se oli kyllä niin hirveän näköinen että sitä ei voisi hullukaan hyväksi sanoa... Meidän käyttämä tuote oli muistaakseni Valtti Antislip tai joku vastaava, ei taida olla valikoimassa enää. Ja näytti kyllä silloin maalatessa hyvältä... Mutta ei nyt maalata piruja seinille, eiköhän teillä kestä hyvin! Toivotaan niin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oh no! Toivotaan, että pysyy. Kiellän kaikkia liikkumasta terassilla ja muovitan sen? Ei vaan, nyt vaan odotellaan jännityksellä! Jotkut on puhuneet samaa joistakin talomaaleista, niitä sillon googletettiin, mutta sekin tuntui vähän sattumankaupalta, niin koitettiin vaan pää pyörällä valita. Nyt en ees ryhtynyt kuukelointihommiin :)

      Poista
  10. Ja kiellät sitten kaikki lumisateet kans! :D Kyllä se varmaan taitaa melko tuuripeliä olla noitten maalailujen kans välillä. Me valittiin hallin maaliksi tänä kesänä Vinha, ajattelin että se sitten kuluu nätimmin pois kuin joku Pika-Teho... Jos kuluu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän mie aina luontoäidin pari kesytän puolelleni... ;) No ei auta kuin odotella, mitä aika tuo. Aamulla oli vielä maalit terassissa :D

      Poista
  11. Mekin öljyttiin terassi harmaalla sävyllä ja ihan hyvin se on pysynyt kesän jäljiltä, mutta varmaankin saa ensi kesänä öljytä uudelleen :)

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista ja tervetuloa uudelleen!