13. helmikuuta 2014

Varoitus: Herkullisia ruokakuvia


Joidenkin tutkimuksien mukaan naisten kunto ja diettikokeilut onnistuvat parhaiten kun niistä tekee julkisia.
Muistaakseni Hesarissa oli tästä juttua joskus. Perustunee varmaaan siihen, että se saa yrittämään tosissaan, kun ei halua isomman yleisön edessä myöntää epäonnistumistaan. Toisaalta saa ehkä paljon tsemppauksia.


Kyllästyin omaan jaksamattomuuteen ja siihen, että kilot hiipivät pikkuhiljaan kroppaan kokoaikaisen herkuttelun ja "kiireessä syömisen" vuoksi. Päivässä saatttoi olla pitkiä taukoja, ja sitten kaksin käsin herkkuja naamaan. Toisaalta vaatteet eivät mahtuneet kunnolla päälle ja ahdisti olla.


Kaksi viikkoa sitten (tasan) torstaina aloin syömään Jutan Go Fat Go-ohjeiden mukaisesti.
Ohjeet löydät halutessasi täältä.
Punnitusvaaka, rakas pinkkini, on ollut ahkerassa käytössä ja samoin kaiken maailman eväspurkit.
Välillä on vaatinut sisua nälkäisenä pilkkoa salaatteja tai paistella ruokia valmiiksi.
Tai kohdata lapsen kysymys, että äiti saisko olla suklaata.
Sais, mut kun ei saa.


Kun ruokavälit pysyvät normaaleina, suositellussa 2-4h, ei ole hätää. Nälkä ei ehdi yleensä tullakaan, sillä ruokamäärät ovat yllättävän isoja. Ne ovat olleet hyviä. Vähän oon ohjelmaa muokannut, aamupalan raejuusto ei mene puuron seassa vaan lounaalla salaatin kanssa töissä. En vaan pysty laittamaan raejuustoa puuroon!


Ruokavaliossa on ollut ihan helppoa pysyä muutamia mielitekoja ja alun kiukkuisuutta lukuunottamatta.
Ei ole kitukuuri, rahkaa välillä menee niin paljon, et pitää varioida eri muotoihin tai makeuttaa iltaisin Canderellilla. Vaikka en tiedä saisiko. Mutta helpottaa makeannälkää telsua katsellessa.


Liikunta menee tällä hetkellä pitkälti niin, että kaksi kertaa viikossa on salipäivä.
Työmatkat, 4,5km suuntaansa kuljen pääosin pyörällä.
Lisäksi lenkki per viikko.
Tiedostan, että liikunnan määrää on jossain vaiheessa lisättävä, vielä kamppaillaan vähän ilta-ajan riittävyyden kanssa. Olisi kivaa, että molemmat aikuiset ehtisi harrastaa vähän, mutta ei perheajan kustannuksella.
Tän mamman saliajat onkin iltaisin, puolen kasin-kasin pintaan ja siitä etiäpäin.


No ettehän te kysyneet, mutta kahdessa viikossa on lähtenyt tällä tekniikalla -4kg.
Hurraa!
Vauhti tulee kenties hiljenemään, kun lähennytään sitten normaalipainoa BMI:n mukaan.
Mutta sitten koitetaan kiristää tahtia. Ja jos ei onnistuta, ollaan jo tyytyväisiä tähänkin suoritukseen, jokainen terveellinen suupala ja liikuntakokemus on kohti jotain. Askel pidemmälle. 

Ainiin, katotaan laitanko joskus sitten jotain ennen ja jälkeen kuvia, vai laitanko mitään. Oman kropan esittely tässä mielessä ei ole mukavuusalueella. Halusin kuitenkin kannustaa tällä, ruokakuvilla ja postauksella muitakin, ketä tarvii pientä boostausta uuteen elämään! Liittykää remmiiin! :)

30 kommenttia:

  1. Herkullisen keveää, olisi hyvä itselläkin tehdä tuollainen ryhtiliike :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänhän voi tehdä myös vähemmällä rukaamisella, jos ei oo painonpudotusta kyseessä. Olo on huomattavasti parempi jo parin viikon kuluttua, kun syö sen puolisen kiloa kasviksia päivässä ja proteiinipitoisesti! :)

      Poista
  2. Oi söisin varsin mielelläni noin kun vaan joku tekisi.. miksi aina onkin niin paljon mukamas kaikkea muuta. Tsemppiä sinulle!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se miulla oli pitkään syynä. Nyt miulla on vähän kylmä asenne, kuten lentokoneen tippuessa; Ensin äiti, sitten muu perhe :D Ei vaan, todellisuudessa mie usein fiksaan samalla ruokaa koko perheelle sattuvasti ja illalla teen samaan putkeen seuraavan päivän ruuat :)

      Poista
  3. Kuuden lapsen äitinä liityin jo ;) 20.1 alkoi bikini challenge Fitfarmilla ja sillä mennään! :) Kannattaa ottaa aamuisin vaikka proteiinijauhetta lisäksi jos et saa raejuustoa syötyä. Aamullakin on tärkeä saada proteiinia ;) Tsemppiä rutistukseen!!! Helppoa ei aina ole mutta ehdottomasti sen arvoista!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi! Miulla ei ois BIkini-ryhmään kyllä yhtään mahkuja :D Niin tai näin, olis kiva kuulla siun proggiksesta lisääkin :) Ehdottomasti, vertaistuki ei oo koskaan pahasta! Eikä yhteistsemppaus! :) Kiitos protskujauhe vinkistä, ne kaikki on miule vielä vieraita, mutta pitänee tutustua tuotteeseen, hyvää saa suositella! Pidetään motivaatiota yllä, tsemppiä sinnekin! :)

      Poista
    2. Voi kuule, meitä on sielä monenkokoista enkä todellakaan ole pienimmästä päästä! :) Treeneistä tykkään erityisesti, kotitreeniohjelmat vaihtoehtona joita tulee kerran viikossa uus :) eikä tarvi yli puoltatuntia päiväsä hikoilla ;)

      Poista
    3. Toi ois kyllä hyvä siinä mielessä jos olis liittynyt ihan maksulliselle Jutan palvelulle et ois enempi vertaistukea, onneks miulla on ystävä tässä mukana joka tukee kyllä :) Ja tietty kotoankin ymmärretään kiukkuisuutta! :D Ja toinen ehdoton etu on varmasti noi valmiit ohjelmaiset, oon vähän monttu auki aina alkuun salilla ja vois olla tarkemmat treeniohjeet sinne ja kotiinkin hyvä vaihtis! Katsellaan tällä nyt alkuun ja tarvittaessa sitten johonkin Jutan nettivalmennukseen mukaan! HURJASTI tsemppiä, puoli tuntia kuulostaa kohtuulliselta rääkiltä ;)

      Poista
    4. Kiitos ja samoin sulle!!!! Päivä kerrallaan nii sitä jaksaa ;) voin kyllä suositella Fitfarmin nettivalmennuksia! ♥

      Poista
  4. Nammmmmmmm.. <33 Meillä syötiin tänään kaurapuuroa ruoaksi, mutta ei se noin suloiselle näyttänyt. Ja maistui aika puurolle. :D. Onnea neljän kilon karkoituksesta. Olo on varmasti mitä onnistunein. Näitä ruokapostauksia on kyllä ilo lukea. Toivottavasti jaksat pysyä tällä linjalla ja inspiroida meitä laiskimuksia tekemään hieman parempaa arkiruokaa. Mitään ennen ja jälkeen kuvia ei tarvitse arkailla, sillä näytit/näytät aina hyvälle. Mutta ei niitä kyllä tarvitakkaan. Ihana sinä Anninen! Joten älä nyt ihan hirveesti itsees rääkkää ellei se tuota nautintoa (nimimerkillä kaksi tuntia viiden kilon painot kädessä ja ilman zumbannut/tanssinut (sen jälkeen maistui LEVY suklaata :D ) Kiitos inspiroinnista. Ei olis kiva saada suvussamme vaanivaa sokeritautia itselle pelkästään sokerihumalan tähden! Oot paras!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siehän oot himotsumbaaja, miun kunto ei ihan vielä riitä moiseen suoritukseen! Tai vetäisin päälle kaksi levyä suklaata ;) Hihih! Suklaata on eniten ikävä, mutta aion pitää kerran kuussa herkkupäivän joten en oo huolissani siitä, että en saa enää ikinä :) Nyt vaan pysyttävä alku tiukkana jottei tuu heti pidempää repsahtammista. En voi väittää et ei tekis mieli kyllä. Hih, puuro on miun herkkua aamuisin! Ootan aina sitä! Todella outoa, mutta kun saan hiilarit kroppaan, ajatus selkeentyy ja oon täynnä energiaa :D Kiitos muruseni, siellä on yksi ihminen taustalla, jonka kanssa voin luottaa siihen, et oon täydellinen just sellaisena kuin olen ja mikään ystävän ominaisuus ei oo tärkeämpi <3

      Poista
  5. 4 kg kahdessa viikossa on paljon! Mahtavaa ja tsemppiä jatkoon. Ainakin sun dieetti näyttää tosi herkulliselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On niin paljon et pelottaa et se tulee hetkessä takaisin! No KEEP ON GOING, se on miun motto :) Täytyy iloita tästä suorituksesta, odotin jotain paljon vähempi! Mutta sellainen 10kg on vielä tavoitepainoon, joten huhkia ja rehkiä täytynee! :)

      Poista
  6. Hyvä alku ja tsemppiä jatkoon! :) Mä viime keväänä kans rykäsin. Kiloja ei muistaakseni kauheesti lähteny, mutta senttejä sitäki enemmän. Kannattaa muistaa siis myös mittailla :)
    Toi ensimmäisen kuvan vaaleanpunanen juoma näyttää hyvältä, mitä siinä on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, olis kannattanut ottaa alkumittoja, mutta jotenkin sellainen itseinho etten pystynyt! Vaaleanpunainen juoma sisältää maitorahkan, puolijäisiä mansikoita ja ne ihan vaan sauvasekoittimella sekaisin. Ja on hyvvää! Onnittelut sulle kanssa onnistuneesta rykäisystä <3

      Poista
  7. Tsemppiä Anni! Ite oon yrittäny syödä vaan terveellisemmin, vaikka en laihdutakaan. Oon lisänny kasviksia ruokavalioon, tehny viherpirtelöitä ja syöny ja juonu ties mitä terveellistä...Uusimpana oon kokeillu Chia-siemeniä ja leväjuomaa :D Tänään tuli sit lenkin jälkeen ihan hirvee karkinhimo ja pakkohan se oli lähtee ostamaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Terveellistäminen ei oo paha vaihtoehto sekään! Mie sorruin tänään pullaan kun leivottiin työssä ja se ei ollutkaan niin hyvää kun muistin :D Alkaa makuaisti tottua nykyisiin "herkkuihin". Mutta nyt erona se, että vaikka "suunnittelmallisesti jopa repsahdin" ei tee enää mieli lisää! Tästä on hyvä jatkaa! Ja karkit on ihan jees, kunhan niitä ei menis päivittäin niin kuin miula meni :)

      Poista
  8. Mie epäilin tuota puuro-raejuusto yhdistelmää mut se on oikeesti hyvää :) pitäisi itseään ottaa niskasta kiinni ja aloittaa jonkin sortin dieetti varsinkin nyt kun voitin 3kk salikortin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muuta kuin salille, siinä hermo lepää (sit kun saa alkuun)... Mie en oo siis mikään raejuusto-fani ylipäätään, se on selkeesti tiukinta saada alas tässä hommassa. Mutta koska se nyt toimii näinkin näemmä, niin meen tällä vielä hetken, sit kun rupee paino junnaa, niin otetaan vähän kovemmat aseet käyttöön! :)

      Poista
  9. Vautsi! Onnittelut hienosta saavutuksesta! Sain itsekkin kirjoituksestasi innostuksen koittaa tuota Jutan ruokavaliota.
    tsemppiä jatkoon!
    t.kaimasi Anni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos, tavoitteeseen on vielä matkaa reilusti mutta ei se nyt parane jäädä sitä miettimään vaan painaa eteenpäin :) Se ruokavalio on ihan toimiva varmasti peruspainoiselle, ja kalorimääriähän on helppo lisätä jos ei ole laihdutustarkoituksia :) Itse kaipaan hedelmiä usein :) Mutta niidenkin aika tulee varmasti!

      Poista
  10. Mukana ollaan. Miun paino on tippunut lähes samalla taktiikalla kahdessa viikossa 3 kg. Oonkin ihmetellyt, kukahan ne rahkat kaupasta ostaa ennen minua!?!? :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytäks sie valion pehmeä rahkaa :D Koska se on oikeesti vähän väliä vähissä :D Tänään hain MONTA purkkia hitusen edullisemmin ison kylän rismasta ;) Hei tsemppiä, tosi hieno tulos, vau! :)

      Poista
    2. kyllä. Sama tuote. :-D Samoin, tsempit sinne päin!

      Poista
  11. Onnittelut! Itselläkin olisi tarkoitus aloittaa jonkinlaiset raikastusviikot, vaikkei nyt varsinaista laihista kumminkaan. Noi sun annokset näytti herkullisilta, ei vaikuta kituuttamiselta ollenkaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivoisin itsekin etten olis repsahtanut missään vaiheessa niin pahasti että pelkkä raikastus riittäisi :D Mutta tätä ruokavaliota on helppo soveltaa tosissaan normaaliksi raikastuksen tueksi, hedelmiä sun muita ihanuuksia täysjyvätuotteita sivuun niin oi nam :) Nytkin on purkit pakattuna työlaukkuun! :)

      Poista
  12. Mitä noissa herkullisen näköisissä tortilloissa on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Savulohta, maitorahkaa maustettuna, salaattia, kurkkua, tomaattia jne :) Todella hyvää vaikka ihan hitusen toi täysjyvätortilla vetäis ton 45g yli punnittuna, mutta annoin silti mennä kurkusta alas :)

      Poista
  13. Heippa! Onnittelut sinulle! Sait minutkin innostumaan. Onko tuo kaurahiutaleiden määrä kuivana, sit vasta puuro? Entä miten on teen laita? Kait sitä voipi lipitellä? Terkuin Kevätkeiju

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu, että innostuit :) Kaurahiutaleiden ja kaiken muunkin (pastan, vihannesten, marjojen) määrä on raakapaino, eli juurikin kuivana :) Mie ainakin juon kahvia mielinmäärin, tosin enää ei tee mieli niin paljon, kun ei ole kahvipullaa seuraks ;) Kai sitten on vaan muistettava vetää tarpeeks vettä, kofeiini kun kuivattaa! :) Tsemppiä omaan mahdolliseen proggikseen ja kuulumisia saa huudella jos tälle tielle lähdet :)

      Poista

Kiitos kommenteista ja tervetuloa uudelleen!