15. helmikuuta 2016

Herkku päivässä...


Vai oliko se omena mikä lääkärin loitolla pitää? Nyt on hyvä hetki puhua herkuttelusta, sillä herkuttelu oikein sokerisessa ja sananvarsinaisessa merkityksessä on tippumassa hetkeksi pois mun elämästä jälleen, kun aloitan herkuttoman. Haasteena on olla toukokuulle asti ilman herkkuja ja koska maanantai on huono päivä aloittaa, aloitan tiistaina. Huomenna. 


Mä oon oikea herkkuperse ja kovasti kaiken makean perään. Näissä kuvissa on pitkälti se syy, mistä mun kilot kerääntyi. Toki mulla olisi iso määrä muitakin kuvia herkuista, jotka kyllä kaikki kasvattivat minua yhtä ihanalla tavalla. Tekisi mieli sanoa, että suupalaakaan en kadu, kaikki maistui todella hyvin. Mutta. Oliko se kaikki sokerin syönti tervettä? Oliko se kaiken makean mättäminen hyväksi terveydelle? Paransiko se lopulta mun oloa? Tuskin.Kun aloitin elämäntapamuutoksen, oli mulla nollalinja. EI mitään herkkuja koska muuten ei tule tuloksiakaan. En voinut luistaa yhtään, koska muuten sorruin kunnolla. En siis antanut periksi houkutuksille laisinkaan. Sitten kun kiloja oli karissut kunnolla, opin syömään kohtuudella. Mutta. Ei mennyt kauankaan, kun taas ajauduin kierteeseen. 

Kun aloitan herkuttelut, niin usein menee viikko niin, että mun on tosi vaikea päästä sokerista eroon. Se koukuttaa mut todella helposti. Onkin selkeintä, että joskus vaan annan itselleni luvan höllätä tässäkin ja nauttia elämästä, vaikka menisi useampi päivä herkkujen parissa. Ja sitten mä vaan oon välillä pidempään ilman. Niinkuin kuukausia. Jotta vaan pääsen eroon siitä makeanhimosta. Mulle tää on vaan paras tapa, elää herkkujen kanssa kausittain.


Nykyisin herkuttelen myös osaksi moisilla vaihtoehtoherkuilla, jotka ajavat kyllä asiansa "arkiherkkuina". Mutta kyllä ne nuokin jää vaan lanteille, jos niitä päivittäin syö, ei mahda minkään. Kylmä fakta. 

Kaikesta huolimatta suosittelen kuitenkin herkuttelua silloin tällöin kaikille! Elämästä kuuluu nauttia ja liian tiukka ei saa olla! Mutta pitää myös kunnioittaa toisten tapaa elää: kaikki ei herkkuja kaipaa, tai toisilla voi vaan olla taustalla tällaisia syömisongelmia kuin mulla, ja siksi pitää välillä vähän tiukkailla. Jokaisen pitää löytää tälle se oma tiensä, niin että voi kuitenkin toteuttaa omaa unelmaansa itsestä ja nauttia elämän pienistä iloista :)

1 kommentti:

  1. Sinulla on hyviä postauksia ja kuvat on kauniita!
    Aloitin tänään myös herkuttoman kauden. Koville ottaa. Tuntee oikein, että kroppa huutaa sokeria. Viikonloppuna tuli herkuteltua vähän liikaakin, kun olin päättänyt, että maanantaina otettava itseä niskasta kiinni! Meea

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista ja tervetuloa uudelleen!