9. syyskuuta 2013

ToppakaudestaVielä on vähän aikaista toppakaudelle ehkä,
mutta nopeat syövät hitaat ja toisaalta kauppojen hyllyt notkuvat jo niin aikuisten kuin lapsienkin talvivaatteita. Joka kausi ihmettelen, miksi niin aikaisin. Mutta toisaalta oon oppinut, kun en itse lähes koskaan osta uutena toppapukuja, kärkkymään niitä joko aleista toppakauden jälkeen taikka mieluiten vielä niin, että ne saisi hyväkuntoisina käytettyinä! Sillä näissä meidänkään puvuissa, jotka kuvissa näette, ei ole juuri merkkiäkään kulumasta! Toki ne on vime vuoden mallia, tai aikaisempiakin, mutta uusia meille, ja me pidämme niistä! Leevi itse sai valita (huutonetistä huudettua) ottaako punaista toppaa vai mustaa.
Punainen sopii oikein  hyvin hangen keskelle!
Ja Ellan tähtitoppa on sekin sopuhintaan aluekirppikseltä, saatu siis vielä ilman postikuluja, mainiota! :) Mielestäni nimittäin talvipukujen hinnat on karkaamassa ihan käsistä, en voi ymmärtää joidenkin merkkien hintaa ollenkaan! Onni on että toppavarusteet liikkuvat hyvin ja omiaan saa vähän takaisin myymällä.

Molemmat vielä muhkeassa kunnossa, lämpimiä pukuja! Leevillä on aiemmin ollut NameIt:n talvihaalari, joten uskalsin luottaa siihen merkkiin laatunsa (hyvä hinta-laatusuhde) puolesta, mutta Molokidsin haalaria meillä ei ole ennen ollut. Pelkkää hyvää olen tosin lähinnä kuullut.


 Ompelin molemmille pikkupakkasten talvihatut pukuihin.
Alunperin oli tarkoitus ommella Leeville vain, koska Ellalle on jo paksumpi talvihattu pukuun. Leevi tarvitsee vielä paksun hatun, ja ilmeisesti haluisi tällekin talvelle dinohatun, kenties mustan punaisilla harjaksilla surautankin. Poika niin viihtyy mokomassa hurjassa hatussa, joten en kai raaski kieltäytyä ompelemasta!
Mutta jouduin siis ompelemaan neidille tähtihatun kanssa, kun toinen kyynel silmässä omaansa vaati.  Tarjosin alkuun jo olemassa olevaa hattua päähän ja se lensi komean kaare. "Tättipipo!" oli tiukka komento. Tein siis Ellallekin villaisen kypärämyssyn kanssa pidettävän oman "löyhä keli" version. 

12 kommenttia:

 1. hienot haalarit! tuo punainen on pirteä! Meillä sama tähtihaalari tulossa tytölle ja myöskin kirpparilta löydetty.. talvihattu vielä mietinnän alla, mutta jotain ompelen itse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin mietin et jos vielä jotain tummempaa tekis tähän itse lisäks, tuolla lilan sävyllä jos löytäis, pitää miettiä :) Haalari on laadukkaan tuntuinen käsikohmelolla :D

   Poista
 2. Komeat asut olet löytänyt,nappilöydöt! Ihanaa kun osaa ommella lapsille mieluisia asusteita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon järjestelmällisesti vähän selaillut kirppispalstoja ja monta meni ohikin että huhheijaa, meitä koluajia on muitakin :) Pipot on helppoja tehdä! :)

   Poista
 3. Samaa mieltä oon tuossa toppavarusteiden hinnoissa!! Meillä siis myös hankitaan alesta ja kirpuilta talvitamineet tai säästetään isommalta pienemmälle :) Hyvännäköiset nuo teidän varusteet ja kivat niihin sopivat pipot oot ommellut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin en oo edes tajunnut missä vaiheessa ne on pompsahtaneet noin korkeiksi nuo hinnat! Sitten ne menee aina sen lyhyen kauden! Tuo punainen tulee kyllä kysymykseen Ellankin kohdalla mikäli säilyy vaan :)

   Poista
 4. Tosi kivat pipot olet lapsille ommellut. Kivoja talvivaatteita. Meillä hankitaan kans alesta yleensä suurin osa ulkovaatteista. Tosi täksi talveksi meillä on vaan yksi puku. Saa nähdä tarvitseeko tänä talvena kahta settiä kun neiti on jo isompi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miullakin on Leeville viime vuoden haalari, joka menee alkutalven. Ellalle ostan kanssa ystävältä topan toiseksi. Tuntuu, että meilläkin on nyt eka kertaa tarvetta pariin settiin toppavaatetusta. Sitä suuremmalla syyllä haalin käytettyä :)

   Poista
 5. Tosi kauniit puvut olet löytänyt! Pitäisi itsekkin laittaa vanhat puvut myntiin ja katsoa tarvitaanko uusia. Nyt näyttää että uusin tulokas kasvaa eri tahtiin isoveljen kanssa, joten voi ola, että kaikki ulkoiluvaatteet menee uusiksi... harmi. Laskin, että tulee iso säästö kun voivat kulkea samoissa vaatteissa kun synttärit niin lähekkäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miullakin on vielä edellisen kauden topat myynnissä, ajattelin viedä paikallisen MLL:n kirpputorille nyt syksyllä, se on aina isompi lastenvaatekirppis ja menee hyvin kaupaksi :) Ja tekkee löytöjäkin :) Sehän se on, kun ne vielä kasvaa eri tahtiin mokomat, mutta toivottavasti jotain kiertää. Joskus on toisaalta kiva vaihtaa se tuttu toppapuku jonkun muun kerran käyttämään ja saada omalle "uutta", ikään kuin samaan hintaan :)

   Poista
 6. Hinnat kyllä vaihtelevat toppapuvuissa aivan huimasti. Halvimman haalarin saa 30e:lla ja kalleimmat taitaa maksaa 200e...hurjaa!!! Meillä on ollut vähän jokalaisia pukuja (ei tosin ihan kaikkein kalleimpia) ja kyllä nuo on saaneet polvet puhki lopputalvesta melkeen jokamerkistä. Kengistä kyllä kuomat on parhaat, siitä ei pääse mihinkään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, itse arvostan puvussa vedenpitävyyttä, pesunkestävyyttä (ei häviä toppaukset ekan pesun myötä), vahvaa ulkokangasta ja tietenkin,myönnän, myös ulkonäkökysymyksiä. Mutta en maksa 150e haalarista, en edes 100e per kappale :) Millään :) Me ei olla saatu polvia rikki vielä mistään puvusta, veikkaan että se aika on tulossa. Mutta laatueroja on ollut huimasti ihan saman merkin sisälläkin, et ota näistä nyt selvää :D

   Poista

Kiitos kommenteista ja tervetuloa uudelleen!